Vad är Polymer Clay?

April 11

Polymer clay är en skulptera förening gjord av ett material som kallas polymer polyvinylklorid (PVC). PVC är ett syntetiskt plast och innehåller inga naturliga lera ingredienser. Denna PVC lera finns i olika märken och säljs i block som ofta kallas staplar. Det finns många olika färger av stolpar i lera som kan säljas i hantverk och konstbutiker. Konstnärer, hantverkare, såväl som barn använder olika tekniker för att producera en mängd olika polymer lera projekt.

Polymer clay kan skulpterade, rullade, eller skuren i former innan de gräddas i ugn på låg värme, upp till ca 275 ° Fahrenheit (135 ° C) att härda den. Bakning denna syntetisk lera gör det nog fast så att den inte kommer att bryta lätt. Artister skulptera leran i figurer som kan vara abstrakta flerfärgade former eller nyckfull karikatyrer av människor eller djur. Smycken konstnärer skapar vackert detaljerade pärlor och hängen från polymerlera.

Smycken är en extremt populärt objekt för att göra från denna lera. Polymer Clay smycken projekt begränsas bara av fantasin, eftersom materialet är så lätt att rulla och böja in pärlor, hängen, stift brosch och skulpterade former för halsband och örhängen. Polymermaterialet kan också användas för att skapa smycken, magneter, nyckelring bitar, växt stakes, tårtatoppers och många fler objekt.

För att göra enkla pärlor, är polymerlera rullade in bollar. Dessa former placeras sedan på en metall eller trä spett att skapa ett hål genom centrum för att bilda pärlor. Flower skulpturer, såsom rosor, kan skapas från leran genom att först rulla ut en lång tub av materialet. Därefter kan sektioner skäras med kniv för att göra kronblad. Varje kronblad sektion kan vara något långsträckt och arrangerad runt andra kronblad att bilda en ros form.

Två av de mest kända märken av polymerlera är Fimo och Sculpey. Firm och mjukare varianter finns inom var och en av de många polymera modellering lera varumärken. Utöver ordinarie färger, är leran säljs i många olika ytskikt såsom pärla, sten, metall, och genomskinlig. Polymer typer av modellera kan också målas eller har glitter, metallfolie, och andra beläggningar läggs.

Verktygssatser för skulptera den syntetiska leran kan köpas i hantverks eller konst butiker. Set av lera och verktyg förpackade tillsammans är också tillgängliga. En polymer lera modern set för barn listar brukar de föreslagna åldrar för att skapa projekt. Några av de uppsättningar som utformats för yngre barn är formar för att fylla med lera för att skapa djur eller andra former som barnen kan dekorera efter vuxna baka och kyla hantverk.

  • Polymer clay används ofta för barnpyssel.
  • Polymer clay kan användas för att göra pärlor för smycken.
  • Polymer clay kan formas till rep, skär sedan och bakade göra pärlor.
  • Färgade polymer modellera brukar säljas i förpackningar.
  • Polymer clay finns i en mängd olika färger.