Vad är Body Butter Cream?

May 8

En kropp smörkräm är en intensiv fuktkräm som kan appliceras på hela kroppen. Dessa krämer är speciellt framtagen för att maximera hudhydratisering. Av denna anledning, body butter är sannolikt kommer att användas under torra tider under året eller när huden lider allvarlig brist på fukt. De ingredienser som ingår i kroppssmör ofta erbjuder huden både fukt och skydd.

Många av de ingredienser som ingår i kroppssmör krämer är naturligt. Detta är en fördel för användare som vill använda en fuktkräm som är fri från konserveringsmedel eller onödiga tillsatser. Till exempel användning av parabener, ett kemiskt konserveringsmedel som misstänks för att uppmuntra vissa former av cancer, kan undvikas om konsumenterna väljer en body butter som har gjorts med helt naturliga ingredienser.

Naturliga ingredienser tillverkade av sheanötter, kakao frön, mango frön och Hawaiian kukui nötter kan skydda huden och hålla den från att förlora fukt. De specifika fördelarna med dessa ingredienser varierar. Till exempel kan sheasmör skyddar huden från solen, har kakaosmör en hög koncentration av antioxidanter, mango frön skryta en imponerande mängd betakaroten och vitamin A och E och Hawaiian brödfrukts innehåller vitamin A, C och E samt fettsyror som gynnar hudens utseende. Beroende på en konsuments individuella behov, kan en lämplig kroppssmörkräm väljas utifrån dessa ingredienser förmåner.

Kropps smör är mer återfuktande än vanliga lotion på grund av det speciella sätt på vilket de gjorde. Under formulering, frön och nötter är marken eller kallpressad tills oljor från dem utvinns. Sedan, de krossade frön och nötter värms tills den återstående fett och oljor presentera sig. Denna process resulterar i en rik mjukgörande bas används för att skapa grädden.

Hälsa och skönhet entusiaster kan använda en kroppssmörkräm under vintern mer än någon annan tid. Eftersom kroppen smör lotion är extremt återfuktande, kan en persons hud dra stor nytta av användningen av kroppssmör vid kall, hud-tork månader. Konsumenter som har födoämnesallergier till en specifik ingrediens kan göra klokt i att välja en produkt utan allergiframkallande ingrediens. Trots att ingrediensen inte kommer att intas, kan den höga koncentrationen av ämnet i kroppen smörkräm potentiellt orsaka en allergisk reaktion inträffar.

  • Ett spa kan erbjuda massagebehandlingar som innehåller återfuktande kroppssmör krämer.
  • Kakaosmör är en grundläggande ingrediens i många kroppssmör krämer.
  • Body smör används för intensiv återfukt.