Vilka är de olika typerna av Mini Dirt Bikes?

November 4

Mini cyklar smuts, även känd som mini moto cyklar, är off-road motorcyklar på en mycket mindre skala än vanliga fullstora motocrosscyklar. Mini smuts cyklar ofta funktionen mindre motorer - 50cc till 100cc är vanliga storlekar - och ramen, hjul och övergripande konstruktion av cykeln är alla mycket mindre. Medan resning av mini smuts cyklar är mycket mindre, kan resultatet ofta når den för fullstora cyklar; några mini cyklar kan nå hög hastighet och med användas för tävlingsbruk. De två mest populära typer av mini cyklar är gasdriven, tvåtakts cyklar och elektriska cyklar som är avsedda mer för amatörer än åkare.

Elektriska mini smuts cyklar brukar inte ha den makt som gasdrivna mini cyklar har, så de används ofta av små barn som bara lära sig att hantera en smuts cykel. Ramen och stil av cykeln kan likna de gasdrivna versioner, men elektriska mini cyklar har betydligt mindre ström. Dessa är inte Street Legal cyklar eftersom de är ofta för små för att ses av bilister, och alla som rider en sådan cykel skall bära lämplig skyddsutrustning såsom hjälm, handskar och skyddsglasögon.

Gasdrivna mini smuts cyklar är mer kraftfull än elektriska cyklar. De har en motor ganska lik den av de större motorcyklar som de kopierar, men motorerna är ganska lite mindre. De är också inte Street Legal i de flesta fall, även om skyddsutrustning fortfarande ska bäras under cykling. Gasdrivna mini smuts cyklar har många av samma komponent mönster som fullstora cyklar, såsom hydrauliska skivbromsar och, i vissa fall, en multi-växel manuell växellåda. Många mini cyklar, dock har automatiska växellådor istället för manuella växellådor, vilket gör cykeln lättare att använda för nybörjare eller små barn.

En nära kusin till mini smuts cyklar är mini quad, som liknar en mini dirtbike bortsett från det faktum att en quad har fyra hjul istället för två. Detta innebär quad har oberoende fjädring för alla fyra hjulen, och ryttaren sitter säkrare på quad. Balans är ett mindre problem på en quad än det är på en motorcykel, så för rang nybörjare, kan en mini quad vara ett klokt val. Mini fyrhjulingar inte Street Legal, och de kan användas för off-road ridning eller racing.

  • De flesta mini cyklar har automatisk växellåda i motsats till manuell växellåda.