Vilka är de vanligaste bukbråck Symtom?

November 6

En bukbråck inträffar när ett organ eller vävnad i buken skjuter genom väggen av muskler, vilket resulterar i smärta och en märkbar utsprång. Detta orsakas oftast av bukväggen svaghet. Några av de vanligaste symtomen på bukbråck smärta i regionen av utsprånget, svullnad i buken, kräkningar och feber. Förstoppning är också ett symptom som ibland är associerat med problemet. Även om symtomen är ofta likartad mellan olika patienter svårighetsgraden kan variera kraftigt.

Den mest uppenbara och identifierbar exempel på de många symptom på buken bråck är ett utskott eller klump av vävnad i buken, som ofta inte kan pressas igen. Huruvida klump kan skjutas in beror på vilken typ och storlek av bråck . Denna vävnad kommer vanligtvis känner anbud för beröring och kan också visas svullna. Även utsprånget inte kan vara den första bukbråck symptom, är det verkligen en av de lättaste att diagnostisera. Om en person känner ett utskott i bukhålan då han eller hon bör omedelbart kontakta en läkare.

Det finns flera olika typer av buken bråck. Till exempel kommer en reducerbar bråck ofta blir större när personen står upp. En oreducerbart bråck kan vara kronisk och därmed ske under en lång tidsperiod. Även om det finns bukbråck symtom som är gemensamma för olika typer av bråck, det finns några som är typ specifika. Till exempel kan en reducerbar bråck inte anbud röra medan en oreducerbar en kan vara.

Även ett utskott av vävnad är det mest lätt identifierbara bukbråck symptom, kan smärta i samma region inträffa innan denna klump blir märkbar. Detta är ofta fallet med en reducerbar hernia - en som kan skjutas tillbaka in i buken i alla utom de största fallen. Tillsammans med den utskjutande vävnaden smärta och svullnad i buken kan vara ett vanligt symptom. Nivån av smärta är relativt svårighetsgraden av bråck i de flesta fall.

Andra bukbråck symtom kan vara illamående och kräkningar. Dessa uppträder oftast när bråck blockerar eller på något sätt begränsa ht tarmarna. En strangulated hernia - en där tarmen har en minskad blodförsörjning till följd av bråck - kan göra att patienten verkar ha feber. Om en person är misstänkt för att ha en strangulated bråck då detta anses vara en nödsituation och kräver vanligen omedelbar operation.

  • I bråckkirurgi, är det herniated materialet undersökas för att bekräfta att det inte har blivit skadad innan den skjuts tillbaka in i bukhålan.
  • Utskjutande vävnad, smärta och svullnad är de vanligaste symtomen, och några bråck orsaka illamående och kräkningar.
  • En bukbråck uppstår när tarmarna driva igenom buken.