Blöjor: Duk kontra Disposable

February 21

Om du vill använda tygblöjor eller engångsblöjor är den stora frågan för blivande föräldrar, särskilt för dem med gröna sympatier.

På pro sidan av engångsmaterial, de är enkla; på con sidan, de tar uppemot 500 år att bryta ner i deponier, och 18 miljarder som kastas ut i USA varje år förbrukar cirka 100.000 ton plast och 800.000 ton trädmassa varje år - inte exakt den grönaste produkt. Plus, det är frågan om vad som gömt inom dem, nämligen dioxin (en biprodukt av blekning av massan), som har kopplats till cancer, plus andra kemikalier och dofter som kan orsaka allergiska reaktioner.

Om du väljer engångsblöjor, använder klorfria, biologiskt nedbrytbara versioner för att vara vänligare mot miljön och ditt barn. Och, spola blöja innehåll innan du kasserar blöjan att sätta mänskligt avfall i avloppssystemet, där det ska vara, i stället för i en deponi.

Det verkar som den ultimata miljövänlighet där blöja tull berörs är trasa. Tygblöjor är inte bekvämt - du vanligtvis måste blötläggningsmedlet de smutsiga blöjor och tvätta dem i tvättmaskinen (eller åtminstone skölja dem och har en tvättstuga ta hand om att tvätta dem) sedan. Detta innebär att du hanterar smutsiga blöjor flera gånger istället för en gång (som med engångsmaterial). Lukt kan också vara ett problem, och tiden inblandade att hantera de smutsiga blöjor är absolut något att tänka på också.

Tvätt tygblöjor använder mindre resurser än du kanske tror. Det tar ungefär ekvivalent mängd av vatten som spolning av en toalett fem gånger om dagen. Och, tygblöjor har halva det ekologiska fotavtrycket av engångs även när du kastar i energi tvättmaskinen använder.

Den goda nyheten är att tygblöjor är mycket mer föräldravänligt än de brukade vara. Glöm stift: De nya versionerna kommer med snaps eller krok-och-loop tejp för enkel på och lätt av. De kommer också i ekologiska tyg alternativ, inklusive hampa, bambu, och bomull, och du kan välja ekologiska ull täcker som skyddar blöjan mot läckor också.

Löstagbara, biologiskt nedbrytbara, spolbara foder för tygblöjor kan göra det värsta av avfallet mycket lättare att göra sig av med - det blir spolas bort med en miljöpåverkan betydligt mindre än för en engångsblöja (vilket naturligtvis inte är spolbar alls ).

Du behöver inte gå hela vägen i endera riktningen. I själva verket behöver vissa barnomsorgsleverantörer tillåter inte tygblöjor. Du kan använda tyg hemma och spara disponibel för när du är ute och omkring eller när ditt barn har en mag upprörd och du verkligen kan använda den extra bekvämlighet.