Lägga till ett användarnamn till en Windows Home Server List

February 22

Windows Home Server (WHS) tillåter dig att ha upp till tio användare samtidigt. Varje användare måste använda en godkänd inloggningsnamn och lösenord för att komma åt filerna och se till att deras filer är skyddade. Lägga till och ändra användare i Windows Home Server ISNA € t svårt, men det måste vara konsekvent på både servern och datorn.

Användarnamn / inloggningsnamn bör synkroniseras mellan Windows 7-dator och WHS. Inte bara detta göra det enkelt, gör det också WHS att logga in dig medan du € re logga in på ditt Windows 7 dator. Om du loggar in på datorn med ett okänt användarnamn, du € ll felmeddelanden så att du vet att du € re inte ansluten till servern.

Lägga till ett användarnamn till en Windows Home Server List

Ta upp Windows Home Server Console. På toppen av den c onsole klickar fliken Användarkonton.

Du kan komma åt WHS Console genom att klicka på uppåtpilen i meddelandefältet och dubbelklicka på ikonen WHS. När du uppmanas ange ditt användarnamn och lösenord. Du bör se en lista över alla användarnamn som erkänns av WHS-servern.

Förutom de vanliga användarnamn, thereâ € s alltid ett konto som heter Administratör och en som heter Gäst. Båda är särskilda konton som du shouldnâ € t kontakt om du inte har en hög tolerans för smärta.

I det övre vänstra hörnet, klicka på ikonen Plus som säger Lägg.

Windows Home Server, som arbetar inne i WHS Console, öppnar Lägg till användare dialogrutan Kontoruta.

Lägga till ett användarnamn till en Windows Home Server List

(Valfritt) Skriv in inloggningsnamnet rutan ett användarnamn som matchar just, Windows 7 användarnamnet på den person du vill lägga till servern.

Även detta steg ISNA € t absolut nödvändigt, gör det definitivt livet lättare och undviker en hel del säkerhetsfrågor.

Om du € re känsla så tvingad, kan du också skriva nya Usera € s för- och efternamn. Klicka på Nästa.

WHS ber dig att skriva in ett lösenord för det nya kontot.

Skriv lösenordet och klicka på Nästa.

Observera att detta lösenord gäller endast till servern. Lösenord som du skriver i den här dialogrutan har ingen effekt på din computerâ € s lösenord.

WHS lösenord måste vara fem tecken eller mer. Du kan ändra de minimikrav för att göra dem säkrare om du tycker så benägna. För att göra detta, klicka på fliken Inställningar överst i konsolen och klicka sedan på lösenord till vänster.

Lägga till ett användarnamn till en Windows Home Server List

Ställ Read Only eller Full tillgång till delade mappar och klicka på Slutför.

WHS tar några minuter att uppdatera sina register och sedan talar om att det nya kontot har lagts till.

Om det lösenord du anger i WHS Console doesnâ € t matcha det lösenord för samma konto på din Windows 7-dator, WHS skickar en pop up ballong till meddelandefältet, och föreslår att du ändrar lösenorden så att de matchar varandra andra. Om vill göra ändringen, klicka ballongen och följ instruktionerna.