Hur ändrar jag en cykel däck?

November 14

En av grunderna i cykel underhåll är möjligheten att ändra ett cykeldäck. Huruvida orsaken bakom förändringen är att reparera en punktering eller lägga till nya däck som är rätt för olika typer av terräng och vägförhållanden, är förmågan att förändra en cykel däck en nödvändig färdighet för varje person som äger en cykel. Här är en enkel uppsättning instruktioner för att hjälpa även nybörjare komma in i rytmen ändra cykeldäck.

För det första är det viktigt att samla de viktigaste verktygen. Detta kommer att omfatta en uppsättning cykelverktyg och åtminstone en ersättningsinnerslang för däcket. Den typ av verktyg som krävs varierar beroende på konstruktionen av cykeln. Nyare modeller ibland tillverkas med frigöringsspakarna som tillåter avlägsnandet av ett hjul från axeln med ett enkelt tryck eller drag. Äldre modeller har generellt axelmuttrarna som låser cykeln däcket på plats. Vet vilka verktyg du behöver och har dem till hands innan du börjar ändra några cykeldäck. Vid denna punkt, är du redo att ändra ett cykeldäck.

Det andra steget i processen att förändra en cykel däck är att vända cykeln över, så hjulen är från marken. Detta kommer att göra det lättare att vända spakarna eller lossa axelmuttrarna. När hjulet går fritt från axeln, lyft däcket och hjulet från axeln. Om det finns någon luft kvar i däcket, avsluta defla röret. Använd ett däck verktyg för att sakta arbeta mellan däcket och fälgen på hjulet. Tanken är att fälla upp kanten på däcket, så att den är fri från fälgen. Arbetet runt kanten tills kanten eller fållen på däcket varvade över kanten. Ta bort däcket och slangen från fälgen.

När däcket är avstängd fälgen, kan du antingen patcha punkterade slangen eller ersätta det med ett nytt. För att ändra ett cykeldäck innerslang, helt enkelt bort den från insidan av däcket och arbeta i ett färskt. Se till nya röret är mer eller mindre jämnt placerad inom däckets. Det ska inte finnas några vändningar eller klämmer i röret, eftersom det kommer att göra blåsa röret omöjlig senare.

När röret är på plats, försiktigt börja arbeta däcket och tuben tillbaka på fälgen. Detta kommer att inbegripa att vända den process som används för att avlägsna däcket i första hand. Rulla däcket på plats över kanten på fälgen, och använd sedan däckverktyget för att se fållen eller kanten på däcket regleras tillbaka i position på fälgen, utan överhäng. Som ett sista steg i processen för att ändra ett cykeldäck, blåsa upp nya däck och slang, var noga med att se till att mängden tryck är på rätt nivå. När däcket pumpas, säkra däck till axeln med muttrarna eller genom att använda spaken för att låsa däcket på plats.

Att lära sig att byta en cykel däck är inte en svår process. Även personer som inte anser sig vara mekaniskt benägna kan behärska uppgiften på kort tid. Genom att se till att rätt verktyg finns till hands och använder dem på rätt sätt, är det möjligt att ändra en cykel däck på bara några minuter.

  • När en cykel däck ändras, måste det vara pumpade till rätt tryck.
  • Hjul spakar kan användas för att ändra cykel innerslangar.
  • Nyare cyklar ibland tillverkas med frigöringsspakarna som tillåter avlägsnandet av ett hjul från axeln med ett enkelt tryck eller drag.
  • Att veta hur man ändrar ett däck är viktigt för alla som rider en cykel.