Hur väljer jag det bästa Bodybuilding Schedule?

May 3

En kroppsbyggare är en idrottare som strävar perfekt hans fysik. Denna sport kräver hängivenhet till prestanda, schema, kost och vila. En individuell början i den här sporten bör planera en bodybuilding schema som kommer att tillåta honom tillräckligt med tid för att utöva, äta rätt och vila ordentligt varje vecka.

En effektiv schema bör delas in i tre kategorier. Dessa är motion, äta och vila perioder. Övningen delen av bodybuilding schema bör fokusera på specifika muskelgrupper inom en vecka rutin. En muskelgrupp bör iakttas för att slutföra utmattning genom att använda både förening och isolering lyftövningar.

En bra övning rutin bör dela stora muskler med mindre muskler och fokusera på att använda motsatta muskler grupper. Kombinera muskelgrupper på detta sätt typiskt kallas en tredagars split rutin. Med denna rutin, är dag ett fokuserat på bröst och rygg, är dag två ben, och dag tre är armar och axlar. Denna typ av bodybuilding schema tillåter för den fullständiga uttömningen av varje muskelgrupp en gång per vecka.

Människokroppen är en otroligt adaptiv organism som reagerar på fysiska förutsättningar för att skydda kroppens celler. Bodybuilding är en process för att utöva muskler genom att riva muskelfibrer att stimulera celltillväxt. Denna process kräver perioder av vila och effektiv näring mellan träningsdagar. De flesta muskler kräver 48 till 72 timmars vila för full återhämtning från en övning rutin. Det är viktigt att inkludera vilodagar för muskelgrupper inom alla bodybuilding schema med tillräcklig sömn på alla dagar.

En tredagars split rutin gör att en muskelgrupp sex dagar att återhämta sig. Denna body building schema kräver en dag av träning och en dag vila hela veckan, med varje övning dag fokuserar på en specifik muskelgrupp. Under en vilodag bodybuilder behöver slappna av och se till att han följer en näringsriktig kost. Arbets muskler innan de har återhämtat avbryter processen med ombyggnads muskler och förhindrar tillväxt.

Effektiv äta är en annan viktig komponent i en bodybuilding schema. De flesta bodybuilders logga all mat och vattenförbrukning under hela dagen. Detta säkerställer rätt näringsämnen finns tillgängliga för muskelåterhämtning och tillväxt. En bra äta schema bör omfatta kolhydrater och protein konsumtion på lyft dagar för att möjliggöra för högintensiva pass.

De flesta bodybuilders följer en sex-måltider per dag schema med en maximal tid mellan måltiderna på två till tre timmar. Denna typ av schema säkerställer kroppen förblir i en metabolisk växande skede under hela dagen. Dessutom bör den första måltiden på dagen inkluderar snabbabsorberande kolhydrater som kroppen har typiskt berövats mat för minst åtta timmar.

  • Bodybuilders måste ägna särskild uppmärksamhet åt sin kost, träning, komplettera intaget och utseende.
  • I allmänhet kräver seriös bodybuilding efter ett strikt system som fokuserar på både kost och träning.
  • Muskler behöver normalt 48 till 72 timmars vila efter styrketräning.
  • Tillräcklig sömn är viktigt för kroppsbyggare.