Förvaring Brown Sugar utan Använda lufttäta behållare

May 2

Under åren av matlagning alla typer av smaskiga godsaker för min familj, har det funnits många gånger när jag fann mig själv oförmögen att lagra farinsocker i en lufttät behållare. Först skulle jag bara kasta härdade block av klibbiga farinsocker bort och gå och köpa lite mer när jag behövde det. Men med tiden fann jag att det är ett riktigt dyrt sätt att göra saker.

Här är några knep som jag har lärt mig att lagra farinsocker utan att använda lufttäta behållare. Med hjälp av dessa kommer att hjälpa dig att spara pengar (och inte tala stress) från att behöva gå ut och få nya farinsocker varje gång du vill använda den.

  • Location, location. Som med det mesta i livet, plats betyder mycket. Det bästa stället att förvara din farinsocker är i ett mörkt svalt. Dessa platser skulle omfatta pentryn eller skåp, borta från direkt solljus och bort från alla värmefläktar.
  • Citrusskal. Skalet av en halv citrusfrukt liknande en apelsin, citron eller lime-kommer att hålla din farinsocker fräsch och mjuk. Den farinsocker absorberar fukten i skalet, och därför förblir lätt fuktad som det ska.
  • Bröd. Tro det eller ej, att sätta en bit bröd i väskan eller låda med farinsocker kommer att hålla din socker lös och fräsch. Fukten som är låst i brödet kommer att långsamt frisätts i sockret.
  • Apple skiva. Skivor av äpple är ganska fuktig och kommer att hålla din farinsocker mjuk och fuktig i upp till tre dagar. Om du använder den här metoden men vill du vara säker på att du håller eller väska stängd så mycket som möjligt.
  • Bakning. Om du har brunt socker som har blivit hårt, försöker baka den för att få den mjuk igen. Lägg den i en ugn vid 225 grader Fahrenheit och låt det sitta där i tio minuter. Var försiktig när du drar ut den, eftersom det kommer att vara varmt.

Observera att dessa är bara alla temporära lösningar, som mest dessa lösningar bör användas för bara tre dagar. Den bästa lösningen för att hålla din farinsocker mjuk och fräsch är att använda en lufttät behållare och de keramiska skivor som du kan köpa på de flesta livsmedelsbutiker. (Dessa skivor ser ut som de är gjorda av terrakotta lera, stoppa socker från uttorkning, och kommer att kosta dig runt tre dollar.) Följ bara anvisningarna på de keramiska skivorna, och du kommer att kunna hålla din farinsocker fräsch så länge som möjligt.