Använda Historien om Titanic att avslöja myter

April 30

Knappt hade Titanic sjunkit än myter började poppa upp runt henne. Känd historia kan avslöja en del av dessa Titanic myter, oavsett om de är om varför hon sjönk eller några av hennes mer säregna passagerare och gods.

En mumie på Titanic?

En Titanic myt säger att en mumie var stuvat om fartyget och det är därför Titanic sjönk. Enligt myten var mumien som heter Amen-Ra, och hon kastade förbannelser runt som en gräsmatta sprinkler kastar vatten.

Som ofta är fallet, är sanningen mycket mindre dramatisk. Det fanns ingen mumie på Titanic, och hennes förlisningen hade allt att göra med ett isberg och ingenting att göra med en förbannelse. Dessutom äkta "mumien av Amen-Ra" var egentligen inte en mumie, men en sarkofag lock som nu bor i rum 62 i British Museum.

Skillnad från de flesta myter, är källan till mumien myten väl känd. Det påbörjade med författare, journalist, redaktör, och spiritualistiska William Thomas Stead. På fredag ​​kväll, den 12 april två nätter innan Titanic sjönk, Stead regaled hans middag följeslagare med spökhistorier och skrönor. En berättelse berättade legenden om Amen-Ra, mumien påstås stuvas i lastrummet.

En arbetare satt fast i Titanics skrov

En av de ghastliest myter om Titanic påstår att en arbetstagare var instängd fartygets skrov under byggtiden, och med ingenstans att fly, han dog, hans kropp förseglade i fartygets skrov.

Endast två byggrelaterade dödsfall inträffade under byggandet av Titanic, en anmärkningsvärd säkerhetsstatistik. De två dödsfall registrerades, och alla arbetare stod för när fartyget satte segel. Inga arbetare blev instängda inne i Titanics skrov.

En "ovärderliga" bok förlorades med Titanic

Myten om en "ovärderlig" volym Omar Khayyam s Rubaiyaten i lastrummet på Titanic är en myt. Att boken sjönk med Titanic har bekräftats av 1912 tidningskonton och på andra håll, men dess värde knappast kommer nära de episka nummer du tänka dig när du hör ordet ovärderliga.

Några veckor innan Titanic seglade, var boken köpte på auktion för ca £ 405. Idag skulle det samma bok hämta runt $ 40.000, även om detta belopp skulle klättra kraftigt på grund av bokens associering till Titanic. Men dess värde inte på något sätt skulle nå astronomiska höjder myten skulle ha oss att tro.

Titanic purser kassaskåp var lastad med värdesaker

Titanic purser kassaskåp är där de rika förstklassiga kvinnor ombord lagras sina värdesaker under resan. En vanlig uppfattning hade det att säkert var fortfarande ombord på Titanic och att det innehöll en guldgruva av diamanter, smycken, guld, sedlar och andra värdesaker.

I sanning, var purser kassaskåp hämtas från Titanic och öppnades för en 1987 tv-special kallas tillbaka till Titanic. Inuti säkert var vad en representant från Van Cleef & Arpels sade var ett diamanthalsband. Det är allt: en diamant armband - inte ett smycke butik cache av diamant armband eller andra smycken, för den delen.

Titanic sjönk på grund av champagne förbannelse

Myten om Titanic champagne förbannelse berättar att anledningen Titanic sjönk var att flaska champagne brukade döpa henne bröt inte. En gammal regel av havet säger att om ett fartygs dop flaska förblir intakt, kommer otur drabba fartyget.

Men det fanns ingen champagneflaska. The White Star Line förvisso inte döpa sina fartyg med flaskor champagne eller någon annan dryck. A priori gjorde Titanic inte sjunka på grund av ett champagne förbannelse, även om du tror på champagne förbannelser.