Vad är Business telekommunikation?

January 29

Affärs telekommunikation involverar enheter, nätverk och utrustning som används för att hjälpa företag att ansluta med kunder och kollegor. Detta kan innefatta grundläggande saker som telefon och fax, och nyare teknik, såsom Voice over Internet (VoIP) tjänster. De typer av telekommunikation som används kan variera från företag till företag, och beror i stor utsträckning på affärs individuella behov.

Telefon- och telefaxtjänster är kanske de mest kända affärs telekommunikation, främst eftersom de har funnits längst. Även med nya trender som används i större antal varje år, är den grundläggande telefon och fax systemet fortfarande livskraftig och relevant för många företag. Detta gäller särskilt för företag som är verksamma lokalt och inte behöver dyra långdistanstrafik.

Internet är också involverad i affärs telekommunikation, både som en fristående funktion och som ett medel för andra tekniker som ska användas. Forskningen görs främst på nätet nu i stället för att titta upp saker i böcker och andra tryckta referenser, och e-post regelbundet skickas i stället för standardbrev. Internet är också praktiskt för att skicka snabbmeddelanden till kunder eller medarbetare snarare än att vänta på ett mail svar eller telefonsamtal.

Användning av Internet har också medfört andra framväxande och nuvarande teknik, såsom VoIP. Detta är en telefon som kan användas via Internet. Istället för att ringa samtal från en vanlig telefonlinje, kan de göras direkt från en dator. VoIP är i allmänhet mycket billigare än konventionell telefon, och ofta inkluderar obegränsad långa avstånd service utan extra kostnad.

Fax kan även sändas via Internet precis som telefonsamtal kan vara. Ett faxnummer kommer fortfarande att ges, och andra företag som opererar från en vanlig fax kan skicka dokument direkt till en virtuell webbaserat faxprogram. Med hjälp av en fax modem och lämplig programvara eller onlinetjänst, kan fax skickas från en dator till en fax också.

Affärs telekommunikation finns ofta tillgängliga i förpackningar eller paketerade tjänster som gör använder fler än en tjänst åt gången mer överkomligt. Detta är särskilt viktigt eftersom, eftersom de flesta företag har flera telefonlinjer och kräver flera tjänster, kan dessa tjänster bli ganska dyr. Paketerade tjänster kan omfatta Internet, fax, och telefontjänster för en månadskostnad.

Många företag erbjuder affärs teletjänster, så det är viktigt att ett företag gör forskning för att hitta vilka paket kan vara tillgängliga. Ingen förpackning är anpassad för varje företag. Till exempel, om en affärs sällan kontakter kunder som bor utanför stan, telefontjänster med obegränsat långa avstånd kanske inte är värt kostnaden.

  • Fax kan skickas via internet, men vissa företag verkar fortfarande med en vanlig fax.