Vilka är de vanligaste Dong Quai Fördelar?

December 31

Den vanligaste dong quai fördelar inkluderar huvudvärk lättnad, lättnader för premenstruella smärtor, restaurerade energi, och snabbare vaginal läkning efter förlossning. Lindra hypertoni, befästa ben, och stärka blodflödet är andra fördelar med denna asiatiska ört. En mild fytoöstrogen, dong quai gynnar många honor med påstås att återställa hormonbalansen under ungdomen och klimakteriet; den har hyllats för quelling värmevallningar, uppblåsthet, dålig smörjning, och kramper. Forskning är dock osäkert om dessa gynekologiska fördelar.

Förmågan att återställa normal menstruation till kvinnor som lider av amenorré är en av de ledande dong quai fördelar. Denna ört är också krediteras för lugnande artrit och behandling av angina. Vissa användare tar dong vaktel att förbättra njurfunktioner.

Dong quai kommer från angelica sinensis anläggningen, som växer i östra länder som Kina. Medicinal dong quai fördelar härleds från planta € s rötter, särskilt roten ingrediensen ligustilide, som är den huvudsakliga biologiskt aktiva komponenten; vetenskapliga tester bekräftar att ligustilide är den komponent som förbättrar blod kvalitet och den övergripande vitalitet. Forskning bekräftar också att ligustilide är ansvarig för att ha en lugnande effekt på hjärtat och hela hjärt-kärlsystemet. I vissa kulturer, är roten pulveriseras och används som en krydda. Bitar av roten kan också genomsyrad att göra en te.

Det vanligaste sättet att delta i dong quai fördelar är genom kosttillskott som finns på apotek eller hälsobutiker. Många användare tar mellan 200 mg och 600 mg i kapselform dagligen. Överskjutande belopp är inte rekommenderas av läkare.

Örten säljs också i pulverform, antingen ensam eller blandas med andra örter och socker. Tillsatser Socker kan göra hopkok olämpliga för dem som lider av högt blodsocker. Användning är typiskt tillfällig eftersom potenta negativa bieffekter gör örten olämpliga för permanent eller långvarig användning. Det är inte allmänt rekommenderas för barn.

Trivs med don quai förmåner kan mildras av några negativa biverkningar, såsom astma, en ökad känslighet för skador från solens strålar, och utslag. Hos vissa patienter med känsliga matsmältningssystem, kan örten framkalla illamående eller diarré. Örten kan också störa receptbelagda läkemedel, särskilt sådana som föreskrivs för blodförtunnande och hormonbalansering. I överskott, kan örten orsaka svåra blödningar, eftersom det har egenskaper som förhindrar blodet från stelnings. Några medicinska rapporter tyder missfall är möjlig.

Vissa studier tyder på att använda don quai kan leda till en högre risk för livmodercancer eller stroke. De fytoöstrogener är en faktor för att höja cancerrisker. Närvaron av ett cancerframkallande olja som heter safrol, en ingrediens i herba € s blad, är en annan faktor.

  • Vissa tror dong quai kommer att lindra symptom på klimakteriet, som värmevallningar.
  • Dong Quai kan hjälpa till att lindra kramper och uppblåsthet.
  • Dong Quai växer i östra länder som Kina.
  • Dong quai kommer från rötterna av angelica sinensis växt som växer i Kina och andra asiatiska länder.
  • Dong Quai fördelar är snabbare vaginal läkning efter förlossning.
  • Dong Quai kan användas för att behandla symptom i samband med artrit.
  • Dong quai är påstods att sänka högt blodtryck.
  • Dong quai krediteras med att hjälpa kvinnor uppnå normal menstruation.