Vad är Ankle Boots?

April 12

Som namnet antyder, ankelboots är en typ av slutna skodon vars topp når ungefär ankelhöjd. Generellt anses vara en del av dammode, kan dessa stövlar finns i en mängd olika material och finns i flera olika klackhöjder. Boots kan vara dressat eller casual, och som ett resultat de kan kopplas ihop med massor av olika outfits, estetik och stilar. En vanlig nackdel med korta stövlar är att när den bärs felaktigt kan de visuellt förkorta längden på bärarens ben och verkar osmickrande. Det finns dock några enkla riktlinjer som kan minimera denna risk.

Dressat versioner av boots är ofta högklackade och träffade strax under ankeln. Beroende på formgivaren, kan stövlar hittas i en mångfald av färger, mönster och tyger. Högklackade versioner kan vara ett utmärkt, något vassare alternativ till pumpar eller klänning sandaler när man bär med en formell klänning eller outfit. Ankelboots med klack kan också vara slitna att klä upp slim passande jeans eller byxor. Det är särskilt viktigt att bara bära smal montering eller "skinny" jeans med boots. Överskottet tyg från breda ben, utsvängda, eller boot cut byxor är ganska troligt att gäng på ett föga smickrande sätt när instoppat i kängor, men bär en monterad stil kommer att eliminera detta problem.

Platta stövlar är oftast mer avslappnad och mer sannolikt att stiga till eller strax ovanför fotleden. Ankelboots med låga eller platta klackar är otroligt mångsidig och kan bäras med klänningar, kjolar, shorts, eller slim-cut byxor. Casual platta stövlar är lätt att gå in, men avger en mer polerad och elegant vibe än sneakers. Vissa stilar av platta boots kan omfatta mockasin stilar, spets-up bekämpa stövlar, eller låg upphov cowboystövlar.

Trots att otroligt mångsidig och fashionabla, kan kängor vara svårt för vissa kvinnor att bära. Eftersom dessa stövlar skapar en tydlig uppdelning mellan ankeln och resten av benet, kan de göra ben ser kortare eller tjockare än de verkligen är. Kvinnor som är väldigt lång och smal kommer att ha mindre problem att hitta smickrande sätt att bära kängor, men varje kroppstyp kan dra av dem med rätt styling.

Om en kvinna har på sig shorts, kjol eller en klänning med stövlar, kommer hon att visas den mest långa och luta i en stil som skärs relativt låg. Dessutom bär bara ben med stövlar i ett kött ton, eller bär mörka strumpor med mörka stövlar hjälper förlänga benen. Tall kvinnor kan bära längre hemlines, men korta kvinnor som bär ankelhöjd stövlar bör hålla sig till högre hemlines som avslöjar mer av sina ben. För byxor, är en förutsättning för en figur-smickrande stil den ovannämnda regeln om att undvika hopbyltning genom att bära figursydda nedskärningar.