Hur fixar jag en läckande dusch Drain?

August 24

För att fixa en läckande dusch avloppet, bör det gamla avloppsenheten tas bort för att fastställa orsaken till läckan så att eventuella skadade delar kan bytas ut. En dusch avloppet utgörs av flera delar som är avsedda att passa ihop och bilda en vattentät tätning. Om läckan är i duschen avloppet montering, kan dessa delar ersättas av en hantlangare eller husägare med en måttlig skicklighetsnivå, och är vanligtvis att köpa på lokala byggvaruhus.

En läckande dusch avloppet ofta först märkte som vattenskador i taket eller väggen i rummet under den. För att diagnostisera problemet, måste dusch avloppet först demonteras för att upptäcka vilken del är trasig. Det kan också vara nödvändigt att få tillgång till kryp mellan golv och tak direkt under duschen avloppet för att fastställa omfattningen av vattenskador.

De primära delarna som används i en dusch avlopp enhet är silen, sil kropp, dusch pan, gummipackning, dränera kroppen, och avloppsrör. Dräneringsröret bör vara permanent fäst anslutningsvattenledningarna i huset och är gjord av PVC. Om avloppsröret läcker, måste det vara lös från båda vattenmatarledningar och dusch avloppet enheten. Denna typ av reparation kräver vanligtvis expertisen hos en professionell rörmokare.

Silen är den synliga delen av avloppet, ofta gjorda av metall, vilket förhindrar att stora föremål från att gå ner i avloppet. Detta kan tas bort genom att skruva loss de två skruvarna som håller den på plats. När silen har tagits bort, ska den fullständiga avloppsenheten vara synlig, och källan till den läckande dusch avloppet identifieras.

Silen kropp och avlopp kropp vanligtvis anslutna med samverkande gängor och rörmokare kitt. Mellan dessa två stycken ligger en gummipackning, som vilar mot den omgivande dusch pan. Denna packning förhindrar vatten från att tränga genom silen kroppen och avtappningsorganet och in i den omgivande träet och gips av huset. Silen kroppen kan tas bort med kanal lås för att ytterligare diagnostisera och reparera läckande dusch avloppet.

Alla gamla rörmokare kitt används för att installera det ursprungliga dräneringsenheten bör undersökas och tas bort med en fin stålborste. Eftersom detta kitt åldrar, det tenderar att bli spröda och spruckna. Om detta är källan till läckan, och ingen av dräneringsmonteringsdelar är skadade, då nya kitt kan spridas på plats för att skapa en vattentät försegling.

Gummipackningen som vilar mellan kollektorn kroppen och dusch pan kan avlägsnas genom att försiktigt nudging dräneringsröret åt sidan tills packningen är något synligt. Det kan lyftas bort för hand och undersöktes för skador. Gamla packningar, som gamla rörmokare kitt, kan spricka med tiden tills de inte längre utgör en vattentät försegling runt dusch pan. En ny packning kan sättas på plats genom att skjuta den mellan dräneringskroppen och dusch pan. Nytt rörmokare kitt ska användas med denna typ av reparation, och spred generöst runt silen kroppen för att säkerställa en vatten tight passform.

En sprucken eller skadad sil kroppen kan bytas mot en ny genom att köpa ett identiskt eller liknande match på en lokal järnaffär, eller via online-beställning. När silen kroppen är sprucken, kan den tillåta vatten att sippra in i duschen pannan eller mellan packningen och avlopp kropp, skapar den läckande dusch avloppet. Den nya silen kroppen bör anpassas till gängorna på gamla kropp exakt, för att säkerställa att den nya delen passar med den befintliga dräneringskroppen. Om trådarna inte är exakta, kommer dessa två delar inte skruva in i varandra, och kommer inte att kunna bilda en vattentät tätning.

  • Dusch avloppet montering måste tas bort för att fastställa orsaken till läckan.
  • PVC-rör används ofta i VVS.