Vad är squamous Hyperplasia?

October 14

Skivepitelcancer hyperplasi är ett medicinskt tillstånd där huden på den mänskliga kvinnliga vulvan upplever onormal tillväxt. Under hela tillväxten, kan villkoret ta på ett antal olika utseenden, delvis på grund av medicin, tvål, eller oupphörliga skrapa på den del av den sjuke. Skivepitelcancer hyperplasi normalt kommer att orsaka vulva att bli en rosa-röd ton med upphöjda vita fläckar. Squamous hyperplasi sammanfaller vanligtvis med någon sorts kemisk, allergisk eller fysisk irritation, även om det kan vara ett svar på andra vulva betingelser. Andra namn för skivepitelcancer hyperplasi inkluderar skivepitelcancer hyperplasi, hyper dystrofi, leukoplaki och vulva hyperplasi.

Skivepitelcancer hyperplasi lesioner varierar i storlek. Områden i vulva som oftast utsätts för denna onormala hudtillväxt inkluderar de inre blygdläpparna, yttre blygdläpparna, klitoris och den bakre kommissuren. De skador kan också spridas till låren.

Annat än det fysiska utseende skivepitelcancer hyperplasi, kommer detta tillstånd troligen orsaka kvinnor att ha klåda eller intensiv klåda. Denna klåda är det som ofta ger de drabbade att söka medicinsk hjälp. Kvinnor med villkoret kan också uppleva ångest och irritabilitet som ett resultat av det obehag och den förlust av sömn orsakad av klåda självt. En läkare kan ordinera ångestdämpande medicin för detta.

En läkare kommer att göra en diagnos genom att utföra en biopsi av det drabbade området. Det första steget i behandling kommer att vara att ordinera något att lindra klåda, såsom topikala kortikosteroider. De steroider kan ta lite tid att få effekt. Långvarig användning av steroid krämer eller salvor är typiskt om villkoret är kronisk, och det ofta är. Tillsammans med steroidbehandling, bör kvinnor med detta tillstånd minska sin exponering mot vulva irriterande, även färgat toalettpapper och parfymer, inklusive de som finns i tvål och tvättmedel.

Det finns tillfällen när skivepitelcancer hyperplasi kommer att finnas tillsammans med andra vulva villkor. Lichen sclerosus, annan vulva skick, kan vara närvarande. Små, vita, blanka fläckar i vulva området är det första symtomet på lavar sclerosus. Dessa fläckar slår ofta till större fläckar på huden som får tunn och crinkle; De riva lätt, vilket orsakar ljusa röda och lila blåmärken. Om en kvinna har lavar skleros tillsammans med skivepitelcancer hyperplasi, hon har en ökad risk att utveckla vulvacancer och konsekvent uppföljning med en läkare är kritisk.

Även vulva endast utgör en liten andel av en kvinnas kropp, det finns ett antal sjukdomar både godartade och elakartade som kan finnas i området. Efter en kvinna har skivepitelcancer hyperplasi, ska hon och hennes läkare övervaka det området av hennes kropp för framtida sjukdomar. Av patienter med detta tillstånd, får 4 procent fortsätta att utveckla skivepitelcancer i vulva.

  • En tub med steroid grädde, vilket kan hjälpa till med skivepitelcancer hyperplasi.
  • Kvinnor med skivepitelcancer hyperplasi bör undvika exponering för parfym.
  • Kvinnor med squamouse hyperplasi kan uppleva ångest och irritabilitet.