Traditionella Investeringar: Fonder, börshandlade fonder, och livränta

November 11

Förutom aktier och obligationer, kan du välja från ett utbud av traditionella investeringsinstrument, bland annat fonder, börshandlade fonder (ETF: er), och livränta. Vilket du väljer beror på dina finansiella mål, din investering preferenser och din tolerans för risk.

Alla dessa alternativ representerar traditionella investeringar: Du sätter dina pengar ner och hålla på. Även om du vill göra ändringar som behövs för att skydda din investering, kan dessa typer av investeringar lägga stabilitet till mer aggressiva - och mer riskfyllda - investeringsstrategier (som handel och säkring).

Investera i fonder

Enkelt uttryckt är en fond ett investmentbolag. Investerare lägga in pengar i detta bolag, och en investeringsförvaltare köper värdepapper på uppdrag av alla investerare. Dessa värdepapper kan omfatta olika typer av bestånd, olika typer av obligationer, eller både och. Om du investerar i fonder, har du tusentals alternativ att välja mellan, var och en representerar en annan blandning av värdepapper.

Eftersom så många aktieägare förena sina pengar i varje fond, kan en investeringsförvaltare köpa en diversifierad portfölj av värdepapper - mycket mer varierande än de flesta individer kan hantera att köpa på egen hand.

Börshandlade fonder som placeringar

Börshandlade fonder är något av en korsning mellan ett index fond och ett lager. Även om relativt nytt, de har vuxit exponentiellt under de senaste åren - nästan 50 procent 2005 - och de kommer säkert att fortsätta att växa och få inflytande.

Bland de egenskaper som gör ETFer så övertygande är det faktum att de är billiga. Många ETFs bär totala förvaltningskostnader i 0,20 procent per år. Några av de större börshandlade fonder bär förvaltningsavgifter så lågt som 0,07 procent per år. Den genomsnittliga fond, däremot tar 1,67 procent per år. ETF: er är också skattesmart. På grund av det sätt de är strukturerade, de skatter du betalar på någon tillväxt är minimala.

Investera i livränta

Livränta är investeringar med pengar-tillbaka garanti: Du investerar en viss summa pengar för ett löfte om att du kommer att få dina pengar tillbaka, med ränta, efter (eller över) en viss tidsperiod. Det är allt som livränta egentligen är - tillsammans med tillräckligt undantag, friskrivningar och oförutsedda att fylla ett medelstort lag bibliotek.

Nedre raden? Den exakta innebörden av garantin varierar med typ av livränta. I livränta kontrakt med fasta, till exempel, är din avkastning garanteras för ett visst antal år. I de senaste variabel livränta kontrakt, kan du låsa in en garanterad avkastning. Med ett nuvärde, får du garanterad inkomst.