Vad är en projektion tangentbord?

July 13

Ett utsprång tangentbord, även känd som ett virtuellt tangentbord, är en projektion som ser ut och fungerar som ett tangentbord; vid beröring, kommer systemet att plocka upp fingerrörelser och kommer noggrant registrera dem som tangenttryckningar. Alla projektion tangentbord enheter är gjorda för att vara trådlöst, vilket ger dem större drift längder än trådbundna tangentbord. Det finns två system som används för registrering tangenttryckningar med projektions tangentbord; en använder en kamerasensor för att fånga fingerrörelser, medan den andra använder en infraröd sensor för att detektera fingerrörelser. Tillsammans med tangenttryckningar, de flesta av dessa system också ge virtuella mus och piano prognoser. Den mest populära användningen av dessa tangentbord är med mobila enheter, men stationära datorer också kan använda dem.

Projektions tangentbordet är en trådlös enhet som normalt använder Bluetooth-teknik för att länka tangentbordet sensorn och dator eller mobil enhet. Detta gör att projektions tangentbord för att ha en mycket längre drifts avstånd än trådbundna tangentbord. Bluetooth-teknik också har integrerats med datorer i flera år, så att datorn bör ha några problem att plocka upp tangenttryckningar.

Det finns två versioner av projektions tangentbord, även om båda ger samma resultat. Den vanligaste versionen projekt tangentbordet via en laser och, när användaren trycker på en virtuell knapp, en kamera registrerar fingerrörelser. Från den här bilden använder kameran koordinaterna för att plocka rätt nyckel och går in den i datorn eller enheten. Den andra typen projicerar ett tangentbord och projicerar en infraröd stråle över den. När en tangent hit, känner en sensor där infrarött ljus bröts av fingerrörelser och registrerar lämplig knapptryckning.

De flesta projektion tangentbord enheterna kan projicera två andra enheter: en mus och piano. Den virtuella pianot fungerar ungefär på samma sätt som det virtuella tangentbordet. När någon skjuter ett piano nyckel, upptäcker systemet rörelser och svarar genom att göra rätt ljud. Med den virtuella musen, användaren flyttar musen med hans eller hennes hand, och det kommer att svara genom att flytta muspekaren runt datorskärmen.

Projektions tangentbord enheter används oftast med mobila enheter och anses en ersättning för den uppfällbart tangentbord och mobil tangentbordet. Mobila enheter som har digitala tangentbord, eller de på enhetens skärm, kan använda detta system om användaren har svårt att skriva på enhetens lilla digitala tangentbordet. Även om det främst används med mobila enheter, detta tangentbord också kan integreras med stationära datorer för att ersätta trådbundna tangentbord.

  • En projektion tangentbord upptäcker fingerrörelser som tangenttryckningar.