Hur vill kolla en arbetssökande s Referenser

October 13

Att få en uppriktig referens för en arbetssökande från en arbetsgivare är tuffare än någonsin dessa dagar. Eftersom arbetsgivarna vet att både säga för mycket och säger för lite kan få rättsliga följder, de är allt mer försiktiga med att vara specifik om tidigare anställda och deras arbetshistoria.

Även företag har stämts för att inte lämna tillräckligt med information om tidigare anställda, har andra betalat enorma bosättningar eftersom de gav negativa referenser - vare sig sant eller falskt.

På grund av dessa svårigheter, rusar genom referens-kontrollprocessen - eller kringgå det helt och hållet - att göra en snabb hyra kan vara frestande. Men att få tillförlitlig information från tidigare handledare och kamrater är en viktig uppgift att fylla innan du väljer någon som anställd i företaget.

Här är några tips på närma sig denna ofta svår process. Dessa tips gäller för dig direkt om du är rekryteraren; om du inte, de är för dig att kommunicera till rad chefer som går i spetsen anställningsprocessen i din organisation.

 • Låt den kandidat vet att du kontrollerar referenser. Var tydlig med kandidater från början att företaget kommer att kontrollera deras referenser. Kontroll referenser är helt lagligt så länge informationen verifieras är jobbrelaterad och inte bryter diskrimineringslagar.

  Informera sökande att du checkar brukar hjälpa att de svar de ger dig under intervjun är sanningsenliga, särskilt när du startar intervjun med att säga: "Om vi ​​är intresserade av dig, och du är intresserad av oss, vi ' ll vara kontrollera dina referenser. "
 • Inte delegera det. Om den anställde kommer att rapportera direkt till dig, bör du kontrollera referenser. Oavsett hur noggrann en delegat eller ersättare kan vara, kommer rekryteraren har innebär dock frågor som inte kan uppstå till andra. Dessutom kan ringa någon på din samma nivå skapa större kamratskap som kommer att fråga en mer ärlig och detaljerad hänvisning.

  Kontroll referenser själv är också ett bra sätt att få insikt från en före detta handledare om hur man bäst hantera individen. Om du inte har tid att göra hela jobbet, sedan kompromissa genom att tilldela bara en del av referens kontroll för kapabla medarbetare i din grupp. Handtag en, företrädesvis två, själv.
 • Använd svaren från intervjun. Frågar kandidater under anställningsintervjun vad deras tidigare arbetsgivare kommer sannolikt att säga om dem kan ge dig en bra utgångspunkt för att få den tidigare arbetsgivaren att tala öppet. Du kanske inte får en helt uppriktig svar, men du kan få värdefulla synpunkter och insikter. När allt måste kandidaten anta att du kommer att kolla in hans svar.
 • För bästa svaren, plocka upp telefonen. Placera inte mycket lager i skriftliga referenser presenteras för dig av kandidater. De är av begränsat värde. Många är beredda vid tidpunkten för uppsägningen, och eftersom att avfyra en person är en känslig uppgift, kan arbetsgivaren har fokuserat på de positiva och få, om några, negativa.

  E-posta företag är oftast ineffektiv också. Referenser är inte sannolikt att vara så uppriktig eller såsom detaljerat i skrift som de skulle vara verbalt, om de svarar alls. Företag som inte svarar är inte sannolikt att vara mycket lägligt.

  Det bästa sättet att kommunicera med referenser är via telefon. Calling ger dig möjlighet att ställa spontana frågor baserade på vad som sades som svar på en av dina primära frågor. Du kan ofta upptäcka entusiasm, eller avsaknaden av den, om man är uppmärksam på tonfall.

Du behöver inte begränsa din sökning efter referensinformation till endast de personer som sökanden föreslår. Du kan hitta människor i din egen krets av professionella bekanta eller vänner med stor kännedom om den kandidat som förmodligen inte är lika ovilliga som en tidigare arbetsgivare kan vara att nivån med dig. Fråga också kandidatens referenser för namn på andra personer som du kan kontakta för information.

Försök att vara rättvis, dock. Om du får information som sätter kandidaten i dålig dager, försöka få kontroll från en eller två andra källor, bara för att se till att det du hör är inte sura druvor från en specifik individ.