Vad är skillnaden mellan Aneroid och Digital Blodtrycksmätare?

June 17

Hem blodtrycksmätare är bekväma enheter som hjälper patienter och deras vårdgivare hålla bättre koll på svängningar i blodtrycket. Noggranna register kan hjälpa en läkare bestämmer vilka tider på dygnet, vilken mat och vilka aktiviteter gör en patient mest sårbara för stigande blodtryck, vilket i sin tur kan vara relevanta för vilken typ och hur mycket läkemedel att förskriva samt om vissa livsmedel eller verksamheter bör begränsas. Antingen en aneroid eller en digital enhet kan användas bekvämt hemma av de flesta patienter. Den största skillnaden mellan de två är deras användarvänlighet: digitala modeller brukar själv blåsa upp och ge en tydlig läsa upp, medan aneroid modeller måste manövreras manuellt.

Digitala blodtrycksmätare är kanske den enklaste sorten att använda. Denna typ är särskilt praktiskt för alla som inte är van vid att testa sin egen blodtryck. De flesta kommer med självuppblåsande muddar som verkar automatiskt när manschetten har säkrats och enheten har varit påslagen. Denna egenskap, liksom den digital avläsning, hjälper patienten att få en mer korrekt tryckavläsning. Många digitala monitorer inkluderar även en pappersutskrift för att ge en papperskopia rekord.

Aneroid blodtrycksmätare är "standard" bollen och mätare typ, ungefär som de en många människor ser på sin läkarmottagning. Med blodtrycket med den här enheten kräver ett stetoskop och manschetten måste fyllas manuellt. Det är bäst för patienterna att få en vårdgivare instruera dem i hur man använder den här typen av bildskärmen för att försäkra korrekta avläsningar.

Det är också viktigt för patienterna att få den testad för noggrannhet monitor innan den används och minst en gång varje år därefter. Patienter kanske vill slå upp olika modeller på nätet och läsa recensioner för att ta reda på vilka som är det bästa värdet, eller så kan de begära en sjukvårdspersonal att rekommendera en prisvärd, enkel att använda bildskärmen.

  • Ett stetoskop krävs med en aneoridbarometer blodtrycksmätare.
  • Digitala blodtrycksmätare kräver ingen speciell kunskap för att fungera.
  • Aneroid blodtrycksmätare har en mätare och boll som pressas.
  • Utbildningen brukar behövs för att kunna läsa en aneoridbarometer bildskärm.