Hur man använder utskriftskön för en Hemgrupp skrivare i Windows 7

June 17

När du har mer än ett dokument planerat att skriva ut, Windows håller reda på de schemalagda utskrifter i en utskriftskö. I Windows 7 kan du visa skrivarkön en Hemgrupp skrivare så att du kan kontrollera status av dokumenten, ändra där de ska skriva ut, eller till och med avbryta ett utskriftsjobb ordern.

Varje skrivare som är installerad på datorn eller i nätverket har sin egen utskriftskö, som upprätthålls på värddatorn - det vill säga, den dator som skrivaren är fysiskt ansluten. Men med en Homegroup nätverk kan alla datorer i nätverket visa Hemgrupp skrivarens utskriftskö.

  1. Gå till någon av datorerna i Hemgrupp och välj Start → Enheter och skrivare.

    Hur man använder utskriftskön för en Hemgrupp skrivare i Windows 7

    Du ser Device Stage noteringen av enheter och skrivare.

  2. Högerklicka på skrivaren och välj Se vad som skrivs ut.

    Windows visar en lista över alla dokument som väntar på att skrivas ut - utskriftskön. Ägaren kolumnen berättar vem som skriver ut dokumentet. Jobb listas från den äldsta i toppen till den nyaste vid botten. I kolumnen Status visas som utskrift.
  3. Stäng Device Stage fönstret. Du kan stänga utskriftskön eller hålla den öppen för senare användning.

    Att hålla utskriftskön öppet kan vara ganska praktiskt när du kör en särskilt lång eller komplicerad utskrift - koppla utskrifter är särskilt ökända för att kräva noggrann övervakning.

    Du kan också minimera utskriftskön fönstret och hålla den i Aktivitetsfältet.

När du har utskriftskön öppen kan du manipulera utskriftsjobb i ett antal olika sätt:

  • För att pausa en utskrift, högerklicka på dokumentet i utskriftskön och välj Paus. Fönstret visar dokumentets status som pausad. För att återuppta eller starta om utskriftsdokumentet, högerklicka dokumentet och välj Fortsätt.
  • Om du vill avbryta ett utskriftsjobb väljer det dokumentet. I utskriftskön fönstret väljer du Dokument → Avbryt. Eller högerklicka på dokumentet i utskriftskön fönstret och välj Avbryt. Du kan också välja dokumentet och tryck Delete.

    När ett utskriftsjobb är borta, det är verkligen borta. Utskriftskön har inte en papperskorgen som du kan hämta docuemnts från.