Vilka är de bästa tipsen för Cactus Care?

October 29

Kaktusar (även kallade kaktusar) är en fantastisk familj av växter, byggd för att leva i låga vatten, klimat med höga temperaturer. De är idealiska för många bostadssituationer, eftersom de kan hantera en hel del övergrepp och överleva eller studsa tillbaka. De har också en unik kvalitet för dem som gör dem sticker ut mot de flesta andra krukväxter. Trots att de är härdiga, kan ordentlig kaktus vård hjälpa dina växter förbli starkt och friskt, blomma regelbundet, och överleva i många, många år.

När du köper en ny kaktus, är en av de första saker du vill göra är att få en ny pott för att tjäna som dess hem. De flesta har levt i sin nuvarande potten under ganska lång tid när du köper dem, och har förmodligen vuxit ur det livsrum. En viktig del av kaktus vården är att se din anläggning har alltid tillräckligt med utrymme att växa. Få en pott som är bara lite större än den du köpte den, för att ge den utrymme att sträcka. Se till att få en pott med gott dränering, men eftersom de lätt kan overwatered och ruttna; det är därför det är viktigt att få en container bara lite större än den kaktusen köptes, eftersom en för stor kruka kan leda till övervattning samt.

En annan viktig del av kaktus vården är att se jorden som du använder är rätt för din anläggning. Normal planteringsjord är ofta alltför rik och tenderar att hålla för mycket vatten för en kaktus att verkligen blomstra, så du kommer att vilja köpa speciella kaktus jord om du kan hitta den. Om du inte hittar det, kan du approximera det genom att kombinera lika delar krukväxtjord med sand, och lägga till några större grusbitar för att ge jorden extra dränering.

När du gör flytta din kaktus, antingen i början eller senare som det växer till en större behållare, var försiktig med hur du behandlar det. Det är under omplanteringen att kaktusar är som mest sköra och god vård innebär att ta hänsyn till detta och vara försiktig med dem. Bryt potten från hela kaktus, om du kan, i stället för att gräva upp det, vilket kan orsaka rot skador. Placera försiktigt den på en bit av ny mark i den nya behållaren och fyll i den extra område med din speciella planteringsjord. Låt plantan sitta i solen, och inte vattna det mer än lite. Ge det en vecka eller så för att anpassa sig till sin nya miljö.

Kaktusar har två riktiga årstider: en aktiv säsong och ett vilande säsong. Under den aktiva säsongen, kommer din kaktus vård regim vara mer tidskrävande än under den vilande säsongen; under den vilande säsongen måste du lämna anläggningen i stort sett ensamma. Vatten under den aktiva säsongen tills behållaren är oftast mättad, med lite torr jord kvar på toppen. Lämna det för ett par dagar eller en vecka tills jorden är helt torr, och vattna den igen på den tiden, kolla då och då för att se till att dräneringen är öppen och gott. Under den vilande säsongen, vatten din kaktus högst en gång varannan vecka, och vatten det sparsamt.

  • Kaktus växter är mycket motståndskraftig grund av deras infödda ökenmiljö.
  • Kaktus växter bör vara i krukor som dränerar lätt så växterna inte får för mycket vatten och röta.