Vad är iShares?

May 18

iShares är ett varumärke av börshandlad fond (ETF) att varje spår en annan börsindex eller obligation. I huvudsak är de utformade för att efterlikna fullgörandet av dessa två typer av marknader. De har funnits sedan 1990-talet för närvarande ägs av BlackRock investmentbolag. iShares är avsedda att tjäna som diversifierade handel med optioner för investerare som är intresserade av riktmärken spårning, i motsats eller förutom fonder och aktier i enskilda företag.

ETF: er i allmänhet är fonder som handlas som aktier, men innehåller flera tillgångar, som fonder. Till skillnad från fonder, men som köps och säljs till ett fast pris en gång per dag, EFTs handel till varierande priser under hela dagen. Dessutom är det möjligt att genomföra mer avancerade transaktioner, såsom blankning, limiterade order, och alternativ, med dem. iShares är bara en typ av ETF, andra typer är råvaru ETFs, valuta ETF, och ännu mer komplexa medel som är aktivt förvaltade eller belånade för att maximera vinster i en inköps- eller försäljningsmarknaden.

iShares som ett varumärke av ETF: er startades i mitten av 1990-talet av Barclays, och var ursprungligen kallades World Equity Benchmark Aktier (WEBS). De var inte de första ETF: er på marknaden, dock. Denna åtskillnad gick till Standard & Poors depåbevis (SPDRS), som infördes 1993 och spårade S & P 500 index. iShares fonder är noterade på ett flertal börser i världen, bland annat New York Stock Exchange (NYSE), Nasdaq och andra. De kan handlas precis som alla andra aktier, och utgör en stor andel av de cirka 1.500 ETF: er som finns på amerikanska börserna ensam.

Förespråkare för iShares hävdar att de har lägre avgifter, färre skatter, och presentera en mer tilltalande risk alternativ än fonder eller enskilda aktieportföljer. Till skillnad från fonder, iShares avslöja innehållet i sina portföljer dagligen, snarare än på kvartalsbasis, som erbjuder en högre grad av transparens för investerare. Det finns iShare medel avsedda att motsvara olika kategorier av fonder, som stora cap blandningar, Small Cap blandningar, internationella blandningar och tillväxtmarknader.

Till nybörjare investerare, iShares - och ETF: er i allmänhet - bör betraktas som en bra komplement till fonder, penningmarknader, obligationer och CD-skivor för att göra upp ryggraden i en diversifierad portfölj. Medan osannolikt att skjuta i höjden i värde, är det också ovanligt att deras värde kommer sjunka. Som med alla smarta investera strategi, bör målet vara konsekvent tillväxt över tiden från en rad olika finansieringskällor.

  • iShares är avsedda att tjäna som diversifierade handel med optioner för investerare som är intresserade av riktmärken spårning.