Skriva ut ett dokument Spegel Bild

May 29

Word gör ett bra jobb med att skriva ut dokument. Men för vissa ändamål kan det vara bra att skriva ut en spegelbild av en dokument där allt vänds på utskriften, och du kan bara se det på rätt sätt om man tittar på dokumentet i en spegel. Till exempel, kan du behöva en sådan spegelbild om du gör serigrafi på tee shirts eller muggar med utgången du skapar.

Tyvärr har Word ingen inneboende inställning som låter dig skapa speglade utgång. Det finns sätt du kan uppnå samma resultat, dock. Det första du bör göra är att kolla in funktionerna i din skrivardrivrutin. De flesta Postscript-skrivare (och många icke-Postscript HP-skrivare) inkluderar förmågan att spegla produktionen. Funktionen är inte begränsad till laserskrivare, heller. Många bläckstråleskrivare inkluderar förmågan att göra speglad utgång.

Allt du behöver göra är att klicka på knappen Egenskaper i dialogrutan Skriv ut och sedan göra lite utforska i de olika flikarna och kontroller. På min skrivare, är alternativet som finns i en del av dialogrutan titeln Postscript-alternativ. Yours, naturligtvis, kan vara på en annan plats. Funktionen kan ha ett namn som "spegel output" eller "flip horisontell."

Om du söker hög och låg och kan inte hitta ett sådant alternativ, det är en knepig lågteknologiska lösning du kan använda. Allt du behöver göra är att skriva ut från Word, som vanligt, på en bit overheadfilm. Stäng sedan den tryckta filmen upp och ner och kopiera det på en kopiator. Resultatet-speglad utgång, precis som du behöver.

Slutligen, om du inte vill bråka med OH (det kan bli lite dyrt om du har många sidor att göra), kan du följa dessa allmänna steg, i stället:

  1. Förbered dokumentet som vanligt.
  2. Tryck på Ctrl + A för att markera hela dokumentet.
  3. Tryck på Ctrl + C för att kopiera den till Urklipp.
  4. Växla till ett grafikprogram, t.ex. Paint Shop Pro eller Photoshop.
  5. Tryck på Ctrl + V för att klistra in dokumentets bilden i programmet.
  6. Använda funktionerna i grafikprogrammet, vända bilden som önskas.
  7. Markera hela bilden och kopiera tillbaka den till Urklipp.
  8. Växla tillbaka till Word och klistra in grafiken invända i dokumentet.
  9. Skriv ut som önskas.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (1475) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Skriva ut ett dokument s Spegelbild.