Vad är en Peep Toe Shoe?

June 7

En peep toe sko är en hybrid av den slutna tå skon och öppen tå sko, med en liten öppning vid tån. Normalt del av stortån och den andra tån är synliga i denna typ av sko. Detta är en modetrend särskilt damskor och är vanlig i skor som är slitna i varmt eller milda vädret. Många skor designers inkluderar minst en peep toe sko i sina vår- och sommarkollektionerna.

En viktig funktion för att denna typ av skor är exponeringen av tårna. Medan endast en liten öppning måste visa tårna, kan resten av foten täckas eller inte. En känga som råkar ha rätt typ av öppning vid tån kunde anses vara en peep toe sko. En sandal som täcker väldigt lite mer än det begärda beloppet av tån området skulle också kunna kallas en peep toe sko.

Peep toe skor finns i många former och storlekar. Det finns höga klackar, kattunge klackar, lägenheter, stiletter och plattformar med tå öppningar. Det finns peep toe skor som är utformade för att bäras med fritidskläder, andra som är utformade för att bäras med kostymer, och ytterligare andra som är avsedda att bäras med formella kläder. I allmänhet är dessa typer av skor som syftar till att se ut både sofistikerad och något flörtig.

Den vanligaste typen av peep toe sko är dock en hög klack. Höga klackar med denna funktion kanske eller kanske inte har remmar. Eftersom peep toe skor visa upp en del av tårna, är det vanligt att kvinnor som bär dem att hålla sina fötter ser trevligt. Vissa kvinnor även samordna skuggan av polish på sina tånaglar med sin favorit par peep toe skor.

Vanligtvis peep toe skor är slitna utan strumpor eller sockor. Under våren och hösten månader där temperaturen är fortfarande lite kyliga, vissa kvinnor bär peep toe skor med ogenomskinliga strumpor. Detta är en ganska ny stil trend. Även detta sätt kan ses i kvinnors modetidningar och på banorna, bär genomskinliga eller kött-tonad strumpbyxor med peep toe skor är allmänt anses vara omodern. Reglerna för mode alltid bryts dock, så det är omöjligt att förutsäga vad nästa säsong kommer att medföra.

  • Peep toe skor visar bara några tår.