För seniorer: Hur Forskning objektet du säljer på eBay

May 5

Innan du lista ett objekt att sälja i en eBay-auktion, måste du göra en del efterforskningar för att ta reda på så mycket information som du kan om de produkter du tänker sälja. Här är några idéer för att forska vad du vill sälja:

  • Hit böckerna. Kontrollera ditt lokala bibliotek för böcker om objektet. Studera historiska guider och samlartidningar.

    Även om samlare fortfarande använda publicerade prisguider när de sätter ett värde på ett objekt, så mycket snabbrörliga e-handel zippa genom på Internet som prisguider släpar ofta efter de marknader de täcker. Ta publicerade priserna med en nypa salt.
  • Go Web Surfin. Genomföra en webbsökning och leta efter information om objektet på andra auktionssajter. Om du hittar en tryckt tidning som slår din fantasi, kontrollera om tidningen finns tillgänglig på webben genom att skriva titeln på tidningen i webbläsarens sökfönster.
  • När det blir tufft, shoppa. Bläddra lokala butiker som specialiserat sig på ditt objekt. Pris posten på flera platser. När du får en känsla för efterfrågan på produkten (oavsett om det är ett samlarobjekt eller en råvara) och hur mycket du kan realistiskt be om det, du är på rätt spår för en framgångsrik försäljning.
  • Kalla in proffsen. Behöver ett snabbt sätt att hitta värdet på ett objekt som du vill sälja? Ring en återförsäljare eller en samlare och säga att du vill köpa en. En köpman som fångar en doft av en eventuell försäljning kommer att ge dig en aktuell säljkurs.
  • eBay till undsättning. eBay medlemmar erbjuder ofta vägledning för din forskning på gemenskaps styrelser och chattar. eBay har kategorispecifika chattrum, där du kan läsa vad andra samlare skriver om objekt i en viss kategori.
  • Verifiera vad du har -. Inte bara vad det är och vad det är för, men även om det är äkta Se till att det du vill sälja på eBay är den verkliga affären. Du är ansvarig för din objektets äkthet; förfalskningar och knock-offs är inte välkomna på eBay. Dessutom tillverkarnas juridiska beaglar är på jakt efter förfalskade och stulna varor cirkulerar på eBay - och de kommer att tipsa brottsbekämpning.