Vem var Will Scarlet?

May 1

Will Scarlet är en legendarisk karaktär som tros vara en av de laglösa enligt regeln om Robin Hood. Will visas i de tidigaste bevarade ballader av Robin Hood, och framställs ofta som son till en ädel som flyr in i Sherwood. Det råder viss förvirring om Will Scarlet karaktär, som vissa ballader lista en karaktär som heter Will med ett alternativt efternamn som börjar med bokstaven S. De flesta moderna litterära traditioner accepterar alla dessa andra män som personifikationer av Will Scarlet.

Kommer Scarlet ursprung tros vara först berättade i berättelsen Robin Hood Nyligen återupplivas, skriven vid en obestämd tid. I denna berättelse, är Will Gamwell en adelsman som har rymt efter att ha dödat sin fars förvaltare. Han hävdar också att Robin Hood är hans farbror. Robin väljer att ta in honom, döpa honom Scarlet.

Medan ofrälse fått sällan svärd träning, skulle adelsmannen Will Scarlet har utbildats. Han avbildas ofta som en utmärkt krigare, ibland slåss med två svärd på en gång. I en variant, är 2006 års British Broadcasting Company serien Robin Hood Will framställs som en snickare som kämpar med två axlar.

I traditionella berättelser och moderna tolkningar är vanligtvis framställs som att vara mycket yngre än resten av Merry Män. Detta kan bero på den ursprungliga sagan märkning honom som Robin brorson. De tidigaste berättelser som finns i Robin Hood visar ofta Will som särskilt sysslar med rättvisa och försiktighet. I den allra första existerande berättelse, En Gest av Robyn Hode, Will övertygar Robin för att ge en fattig och ärlig riddare de har fångat med en häst och kläder som anstår hans station. I en annan berättelse, Robin Hoods Death Will vill Robin att ta en livvakt med honom på hans nästa äventyr, som Robin vägrar att göra.

Kommer anses ofta vara en av Robins bästa allierade och vänner. De tidigaste ballader nämner Robin, Lille John, och Will som primära följeslagare, genomför många äventyr med bara tre av dem. I William Shakespeares pjäs, Henrik IV, del II, är en ballad av Robin, John och Will nämnts. Ändå annat än hans naturliga visdom, är väldigt få karaktärsdrag känt om den ursprungliga Will.

Kanske på grund av namnet "Scarlet", som han får för att bära röda strumpor, är Will ofta porträtteras i litteratur och film som en clothes eller dandy. I 1938 film där Errol Flynn som Robin, Will klär i rött, protesterar mot att behöva sova utomhus, och spelar luta, och sjunger.

Denna version kan vara resultatet av en kombination av Wills karaktär med senare introducerade bard av Robin Hood ballader, en kärlekstörstande sångerska som heter Alan-a-dale. I en ballad, verkar Alan tigger om Robin hjälp att rädda flickan han vill gifta sig med. En liknande, tidigare historia existerar, av vilka den älskande inte Alan-en-dale men Will Scarlet.

Eftersom så lite är verkligen känt om karaktären, har författare och filmskapare tagit en mängd olika metoder för hans personlighet. Ibland, som i 1980-talet tv-show Robin av Sherwood, är Will framställs som en kamp-sjuk soldat, trött på korstågen. I komiska anpassningar, är det tecken ofta flamboyantly klädd och något löjligt. En berömd episod av Star Trek: The Next Generation placerar Klingon Warf som Will Scarlet, förskräckt med sin del. I farsartade Robin Hood: Män In Tights Will är en krigare från Georgien vars fullständiga namn är Will Scarlett O'Hara.

Det finns inga avgörande bevis för sambandet mellan karaktären av Will Scarlet till någon verklig person. Vissa register existerar av en William Schakelock i Nottingham området, samtida med Robin Hood. Experter preliminärt slutsatsen att detta kan vara källan för den historiska Will. Den fredlös traditionellt tros vara begravd vid kyrkan Saint Mary, i en stad som en gång var en del av Sherwoodskogen.