Vad är Queijadinha?

May 26

Queijadinha är en smakrik bakverk dessert liknande tårtor och ostkaka. De små kakor är en populär fixtur i brasilianska och portugisiska köket, och följer dessa traditioner genom användning av äggulor, socker, kokos, mjölk och ost. Efter bakning, många kockar placera desserter i dekorativa pappersmuggar.

Queijadinha kan klassificeras som en typ av bakverk, med inslag som liknar tårtor och cheesecakes. Bakverk bakas varor som ofta har en ljus, söt smak med en smulig yttre panerad konsistens. Den queijadinha kan också ha dessa funktioner, förutom en cheesecake-liknande, mjuk fyllning. Precis som en syrlig, denna fyllning ofta fruktig och stark och kan eller inte kan vara täckt med en bakelse toppning. Vissa kockar och fans av dessert jämföra det med en annan populär brasiliansk öken kallas quindim, eftersom den senare har också socker, äggulor, och kokos som huvudingredienser.

Tradition queijadinha är gjord av några enkla och vanliga ingredienser. De flesta recept kräver socker, riven kokos, sötad kondenserad mjölk, äggulor och ost. På grund av den framträdande av osten, är många gånger receptet betraktas som en ost skålen samt en efterrätt. Den färdiga produkten uppnås genom att blanda ingredienserna tillsammans och baka i cirka 15 minuter. Mätningar för varje ingrediens varierar med recept, som gör rekommendationer för matlagning och servering skålen.

Flera typer av dessert görs. En gynnad typ skapas i Sintra, Portugal den Queijada de Sintra. Denna typ av konfekt har gjorts sedan det åttonde århundradet och är urskiljbar genom dess allmänna användning av kanel och en ricotta liknande ost som heter reiqueijao. Populära varumärken är Casa do Preto, Sapa, och Periquita. Andra varianter av queijadinha kan hittas i hela Brasilien och Portugal. Vissa kan ha olika fyllningar från frukt till puddingar.

Den queijadinha inleddes i början av Portugal. Skålen fått sitt beroende av äggulor och socker till traditionella portugisiska köket stilar. Matlagning i Portugal är också känd för sin rikedom och fyllningar, som alla är funktioner i queijadinha. Kryddor som vanilj och kanel kan lägga ytterligare ett lager av portugisisk stil på denna maträtt, liksom starkt smaksatt goatâ € s eller mjölk sheepâ € s.

Brasilian tillsatt sannolikt sockret och kokosnötter, eftersom båda är eller var riklig i regionen. Vissa historiker skriver Disha € s sista handen vid 17th century afrikanska slavar i Brasilien, som tillbringade sina dagar i sockerrörsfälten. Queijadinha har sedan överlevt genom århundradena och har blivit en fixtur i bagerier och childrenâ € s partier i Brasilien och Portugal. Skålen serveras också som en kurs sinande dessert med populära brasilianska rätter som räkor och bönor. Detta dessertâ € s popularitet har sedan dess vuxit över hela världen.

  • Ost är en viktig ingrediens i queijadinha.
  • Vissa versioner av queijadinha görs med äggulor och en ost som liknar ricotta.