Lägga Stock Information

May 11

Kalkylprogram är ofta använder för att spåra information av vikt för en användare. Jag har sett människor använder kalkylblad för att organisera sina mynt samlingar, deras grupp listor, och deras receptsamling. Oavsett din fantasi och böjelser kan komma med, kan du förmodligen spåra-på något sätt in ett kalkylblad.

En vanlig sak som spåras är aktieinformation. Om du har ett betydande antal aktier, kan du sätta ihop en "instrumentpanel" som innehåller de aktuella priserna på dessa bestånd och vad den informationen gör att din portfölj värde. Ark gör att sätta ihop en sådan instrumentbrädan enklare än någonsin tidigare.

Låt oss säga, till exempel att du vill visa de aktuella priserna på Apple, Google och Microsoft lager. Enkelt uttryckt följande tre formler i tre celler av en Sheets kalkylblad:

= GoogleFinance ("AAPL")
= GoogleFinance ("GOOG")
= GoogleFinance ("MSFT")

På bara några sekunder efter att komma in varje formel, bör du se den då aktuella aktiekursen för Apple, Google och Microsoft. Denna magiska utförs eftersom GoogleFinance funktionen hämtar information från Google Finance tjänsten. De aktiekurserna är försenad med 20 minuter (som är standard för de flesta sådana gratistjänster i världen), men du behöver inte längre söka efter data själv-Ark gör det åt dig. (Du kommer också att märka att om du använder GoogleFinance funktionen var som helst inom ett ark, visar Google en ansvarsfriskrivning om förseningen vid alla tidpunkter på botten av arket.)

Egentligen kan det GoogleFinance funktionen hämta mycket mer än bara aktiekurserna. Allt du behöver göra är att komma ihåg denna syntax för funktionen:

= GoogleFinance ("ticker", "attribut")

Bara ersätta "ticker" med aktiesymbol du vill, omges av citattecken, som skedde med "AAPL" (Apple), "GOOG" (Google), och "MSFT" (Microsoft). Den "attribut" platshållare är där du anger exakt vilken godbit av information du vill hämtas om det beståndet. Denna platshållare måste, liksom, kommer att omges av citattecken. Standard attributet är, som ni kanske har anat, aktiens pris. Det finns många andra attribut som du kan använda, men:

Attribut Betydelse
pris marknadspris
priceopen dagens öppningskurs
hög dagens högsta pris
låg dagens lägsta priset
volym dagens antal aktier
closeyest gårdagens stängningskurs
byta prisförändring sedan gårdagens stängning
changepct procentuell prisförändring sedan gårdagens stängning
MarketCap börsvärde för beståndet
tradetime Förra gången beståndet handlades
volumeavg genomsnittliga handelsvolymen
pe pris-till-tal
eps resultat per aktie
high52 52-veckors högsta
low52 52-veckors lägsta
beta betavärde på aktien
aktier antalet utestående aktier
valuta handel valuta för beståndet
datadelay försening i data presenteras

Om du har en stor portfölj bör du inse att Ark har en gräns för hur många GoogleFinance funktioner som kan visas i ett kalkylblad. Max är för närvarande inställd på 250, vilket kan låta som en hel del. Men om du använder funktionen för att ta fem stycken uppgifter om ett lager, innebär att du kan bara få fullständig information om totalt 50 aktier i ett lakan.