Hur jag reparera Möbler vattenskador?

May 13

Det finns flera olika sätt att reparera möbler vattenskador. Relativt enkla metoder kanske används för att avlägsna små ringar och fläckar medan mer omfattande ingrepp vanligtvis krävs för översvämningsskadade bitar. En mjuk trasa värms med en järn vanligtvis reparera små områden av möbelvattenskador. Tandkräm, majonnäs, och citrusolja kan även utnyttjas för små ringar och fläckar. Flood skadade möbler behöver oftast torkas, rengöras, repareras och lackeras.

Möbler vattenskador kan vara allt från små fläckar och ringar i bitar som har helt nedsänkta i översvämningsvatten. Milky vatten fläckar på möbler är oftast resultatet av fukt instängd under finish. Denna typ av möbler vattenskador kan i allmänhet repareras genom att dra den instängd fukt till ytan med värme eller oljor. Större områden av skador kan ibland repareras genom limning separerade bitarna tillbaka tillsammans och reparationslackering ytan. Kraftigt skadade möbler förmodligen behöva kasseras.

Vatten ringar och fläckar är oftast repar beroende på vilken typ av finish. En mjuk trasa och ett strykjärn kan användas för alla typer yta att dra fukten till ytan. Placera duken direkt över fläcken och värm med järnet i flera sekunder. Ta handduken för att kontrollera skicket på fläcken. Envisa områden kan kräva flera program för att helt reparera vattenskador.

Om tyg och kläder järn teknik misslyckas, det finns andra metoder som kan prövas. För blanka finish, applicera en liten mängd tandkräm till det färgade området. Använd bara vitt, pasta typ tandkräm för detta förfarande för att undvika missfärgning. Gnid pastan in fläcken med en mjuk, vit duk efter fiberriktn. Fortsätt gnugga tills vattenskador är helt borta, och polera ytan med gnugga förening att göra reparationen mindre synliga.

Vattenskador på blanka ytor kan ibland repareras med majonnäs. Applicera en liten mängd majonnäs till fläcken och gnugga försiktigt med en mjuk trasa tills den försvinner. Satin finish kan ofta repareras med citrusolja och fin stålull. Applicera flera droppar citrusolja till fläcken och gnugga i fiberriktn med stålull. Låt oljan blöt över natten och tillämpa ett lager möbelpolish till reparationsområdet.

Möbler vattenskador orsakade av översvämningar vanligtvis kräver en mer omfattande reparationsteknik. Börja med att torka möblerna ordentligt i en utomhus område bort från direkt solljus. Rengör sedan ytan med en fuktig trasa och borste för att ta bort jord. Sätt tillbaka alla lösa bitar med god kvalitet trälim och låt dem torka. Ta bort den gamla lacken med en kemisk strippa och applicera ett nytt lager för reparationen.

  • Majonnäs kan ofta ta bort vatten märken från trä.
  • En mjuk trasa och ett strykjärn kan användas för att reparera små områden av möbelvattenskador.
  • Vatten fläck på trä.
  • Svart giftigt mögel kan blomstra på organiska material, inklusive trä och textil, som är fuktig.