Vad är en film Produktionsassistent?

November 5

En filmproduktion assistent utför ett brett spektrum av arbetsuppgifter på en film, allt från administrativa uppgifter till arbetsuppgifter vid upphandling utrustning, filmredigering, hämta lunch och göra kaffe. Hon är traditionellt förväntas göra vad som behöver göras för att underlätta filmning projektet. Detta nybörjar jobb kan utföras på kommersiell Hollywoodfilm set, i en college inställning som ger elevfilmer eller på film set plats som helst i världen.

Varje dag i detta läge innebär normalt utför en helt annan lista över arbetsuppgifter. Dessa förfrågningar traditionellt kommit från producenten, regissören, författare eller andra personer som deltar i filmproduktion. Eftersom kraven görs ofta samtidigt och tilldelas samma grad av angelägenhet, behöver ett effektivt filmproduktion assistent stor tidsplanering och prioriteringsförmåga. Långa, oregelbundna tider är ofta förknippad med det här jobbet.

Att kunna effektivt göra flera saker anses ofta vara en av de viktigaste kvalifikationerna för position filmproduktion assistent. Kunskaper i datordriften, projektsamordning och kommunikation är mycket önskvärt. Utmärkta rekord underhålls färdigheter och föredömliga forsknings förmågor vanligtvis krävs för att utmärka sig i detta läge.

En assistantâ € s kunskaper på datorn är nödvändigt för henne att kommunicera via e-post och göra resor och hotellarrangemang. Hon kan också vara vanliga att forska specifika önskemål produktions besättningen eller skådespelare. Organisera och föra register i samband med filmen är vanliga uppgifter som krävs av en produktionsassistent.

Bortsett från att vara skicklig i administrativt och personlig assistans, kräver denna position typiskt bra att lyssna och läsförståelse. Eftersom många olika människor normalt gör förfrågningar på en gång, har en filmproduktion assistent till mentalt ta anteckningar och agera därefter. Hon är i allmänhet krävs för att ha en positiv inställning och förbli sammansatt och fokuserad under de mest påfrestande omständigheter.

Denna position är traditionellt ses som en språngbräda till mer professionella och lukrativa jobb inom filmbranschen. Utifrån detta synsätt är en filmproduktion assistent normalt förväntas lära jobben för andra besättningsmedlemmar att göra henne mer värdefullt för produktionen och öka hennes chanser till befordran. Det ryktas att ett stort antal berömda regissörer och producenter började sin karriär som produktionsassistenter.

Det är i allmänhet inga utbildningskrav eller arbetslivserfarenhet förutsättningar för denna position. I själva verket, filmproduktion assistenter har ofta avancerade grader i en mängd olika ämnen, men tror att utbildning och möjligheter här jobbet är viktigare att uppnå sina mål. Vissa sökande kan ha bachelorâ € s examen i filmvetenskap eller relaterade genrer.

  • En filmproduktion assistent bör känna den teknik som används i filmproduktion.
  • Människor som arbetar i Hollywood börjar ofta sin karriär som produktionsassistent.
  • Produktions assistenter lär ofta många av de andra jobb på set.
  • En filmproduktion assistent kan få i uppdrag att koppleri inställd utrustning.