Vad är en Drain Snake?

November 4

En dränerings orm, även kallad en VVS orm eller avlopp skruv, är en anordning som används för att rensa avlopp. Den har en lång, böjlig metallkabel med en korkskruv skruv fäst vid änden. Antingen drivs för hand eller elektriskt, är ett avlopp orm roteras i en nedåtgående spiral i ett avlopp tills den når en täppa, då korkskruv skruven förskjuter idealt täppa som om "tugga" bort på det. Det finns flera olika typer av VVS ormar för hem och kommersiell användning.

En variabel som skiljer en kommersiell dränerings orm från en för hembruk avsedd orm är längden och diametern hos kabeln. Kommersiella avlopp städtjänster har mycket stora med motor skruvar som använder olika storlekar kablar. Den största kabel används för rengöring och borttagning träskor från huvud avlopp, som är betydligt större runt än stuprör enligt en diskbänk. Den kommersiella versionen har en kraftfull motor som roterar kabeln genom slammet mycket enklare än mindre, hemmabruk drain ormar och kan nå en ytterligare avstånd.

De flesta husägare använda en mindre avlopp orm främst på grund av priset jämfört med användningsfrekvens. Eftersom många yrkesverksamma rekommenderar städning ett hem huvuddränerings minst vartannat år, köper ett avlopp orm för $ 300 (USD) eller mer meningslöst att en husägare. En som är ½ tum (1,3 cm) i diameter och 50 fot (15,2 m) lång är tillräckligt för att ta bort störande träskor och är betydligt billigare än en kommersiell modell. Många föredrar att använda ett avlopp orm för små träskor över hälla kemikalier i sina avlopp.

Den billigaste avlopp orm för hemmabruk är en handdriven modell, men det finns även andra motordrivna modeller. Vissa är elektrisk, medan andra är utformade för att fästa en handhållen borrmaskin. Var noga med att inte använda en borrmaskin kvarstad på full fart när man kör ormen genom röret. När snaking ett avlopp, är det bäst att försöka fånga Träskon på korkskruv skruven och dra den sakta backa upp genom avloppet om möjligt, snarare än att tvinga den lös och skicka den vidare in i avloppet där den kan fastna igen. Innan du använder denna enhet, förbereda område med massor av gamla handdukar eftersom det ofta kan bli rörigt.

  • En VVS orm hjälper till att avlägsna föremål som täpper avloppsrör.
  • Om ett avlopp är igensatt, ibland krävs det att använda en "avlopp orm" att rensa den.
  • En rörmokare kan behöva använda ett avlopp orm att rensa en toalett.
  • En dränerings orm kan bidra till att undanröja träskor som orsakas av att använda för mycket toalettpapper.