Vad är en Kulhammare?

November 6

En Kulhammare har två ändar - en kulformad och den andra mer cylindriska. Det kan ha en metall, glasfiber eller trähandtag. En Kulhammare finns en mängd blästrings hammare används för både formning och slående metall, inklusive slående slag och mejslar, i metalltillverkning.

Den Kulhammare krönta, eller rundad, kant fungerar metall smidigt utan att markera den. Kuldelen kan räta, mjukna och expandera metall till den önskade formen. Den andra, rakare änden av hammaren kan användas för att slå stansar och mejslar. En mejsel är en stålmetall fräs som skär plåt, nitar, bultar och även gips. Stansar markera metall eller trä för placering av hål och en Kulhammare används för att slå stansen när en automatisk stans inte används.

Faktisk peening används inte i de flesta metalltillverkningsoperationer i dag, men det var den ursprungliga användningen av Peen hammare. Peening är slående svetsas eller nitas metall för att göra den så flexibla som resten av metallen i ett objekt. Resultatet av peening är en stam-härdande egenskapen sattes till metallen.

Peening hammare inkluderar tvär pen och den raka Peen liksom Kulhammare. Den raka Peen hammare har en kilformad snarare än ett kulformat huvud. Huvudet är rak i en rak-Peen hammare, medan tvär Peen hammaren terar kilformat huvud vid en sidledes vinkel. Peen hammare, stavas Pein eller pien i Storbritannien (UK), har en stålhuvud som härdats för att förhindra flis under slående.

Peen hammare kallas också ingenjörens hammare eller maskinist hammare och finns i många olika vikter, ofta från 2 ounces (56,7 g) och 48 ounces (1,3608 kg). En Kulhammare kan användas för att bilda den totala formen hos metallföremålet och kan användas vid tillverkning av knivblad och svärd. Den nybildade metallblad kan först grovt arkiveras innan de riktigt formad med en Kulhammare.