Utveckla Brand Recognition

February 16

Om någon frågar dig om du vill ha en cola eller Pepsi, omedelbart vet du att du är som frågade om en kolsyrad cola dryck - med tydliga men ändå subtila skillnader mellan de två. Båda dessa stora cola tappnings spenderar miljontals dollar som försöker tvinga dig till att ha en bestämd uppfattning om vilken du föredrar.

Hur gör du åstadkomma samma varumärke i cyberrymden? Du måste bygga en webbplats som prunkar organisationens unika, reklam som drar kunder och motorvägar på Internet för att få folk dit.

Definiera ditt varumärke distinktion

Varje organisation har ett värde proposition som definierar varför folk ska göra affärer med den organisationen. Du kan aldrig ha klart definierade din, men den finns ändå. Du kanske har de lägsta priserna eller det bredaste urvalet. Du kan ha unika produkter som inte finns någon annanstans. Du kan erbjuda tjänster, enskilt eller i intressanta paket, som hjälper människor på ett speciellt sätt. Kanske du erbjuder den bästa kundsupport och service i branschen.

Du måste fånga detta värde proposition i webbgrafik och din webbplats. Traditionella reklamkoncept måste utvecklas för att använda de revolutionära förändringar som erbjuds av World Wide Web. Du måste upprätthålla bilden av din befintliga verksamhet och hitta sätt att förlänga det märket skillnad mot Internet.

I e-handel, ännu mer än i traditionell handel, du kan inte bara öppna en butik och ropa: "Kom köpa den från mig, Jag har det, alltför" De flesta tegel och murbruk företag använder geografisk bekvämlighet som en stor konkurrensfördel - en fördel helt förlorad för Internet konkurrenter. Du måste ge kunderna en anledning att göra affärer med dig istället för dina konkurrenter. Du måste ta reda på vad som gör ditt företag bättre och sedan spela dessa fördelar till deras fulla på Internet marknaden. Du måste kommunicera dessa fördelar till online-shoppare, samt vinna deras förtroende och respekt.

Bygga e-närvaro

Platser som folk känner igen och prata om på webben har vad som kallas e-närvaro. E-närvaro handlar om mer än att bara se bra (även om det är en stor del av det). Dessa företag är nästan hushåll (eller kontor-hold) ord. Du bygger denna typ av närvaro, eller varumärke, i Internet världen genom att använda samma principer (om annan media) som i den traditionella affärsvärlden: marknadsföring och reklam.

Så hur du bygger din e-närvaro? Surfa på Internet för ett tag och se hur de andra killarna gör det. Du kommer att upptäcka att de flesta stora Internethandelssajter har några saker gemensamt:

  • Great design: Sajten har en proffsig design, inklusive en noggrant planerad layout, väldesignade grafik och ett enhetligt utseende på hela webbplatsen. Din webbplats bör också återspegla din traditionella företags image - logotyper, färger, reklam kampanjteman, och så vidare.
  • Minnesvärda logotyper: Sajten använder framträdande branding verktyg (t.ex. logotyper) och egna funktioner (som Amazons en klick handla).
  • Farbarhet: Kunderna har enkel tillgång till olika delar av webbplatsen. Kunden ska kunna få vad hon vill i fyra klick eller mindre. Använd menyerna, platskartor och genvägar för att bidra till att uppnå detta mål.
  • Identifierbarhet: Sajten annonseras på andra webbplatser i form av bannerannonser som speglar varumärket. Även när du surfar på andra håll, webbanvändare känner igen logotypen, fras, och välbekanta färger som representerar din webbplats och ditt företag.
  • Incitament för kunderna att stanna kvar: Huvud sida på sajten visar upp speciella kampanjer på utvalda produkter och tjänster och ofta ändrar dessa kampanjer. För B2B (business-to-business platser, markera dina nyaste produkter och tjänster.
  • Aktuellt: Publicera nyheter som betyder något för dina kunder, till exempel hur dina produkter och tjänster gör livet enklare. Fallstudier och exempel på hur man använder produkterna ger befintliga kunder anledning att återvända och potentiella kunder anledningar att vara intresserade av din webbplats.
  • Up-to-date utseende: Sajten har ofta speciella grafik för semester säsonger, hålla webbplatsens utseende fräsch och up-to-date.

Dessa är funktioner i en imponerande webbplats som kunderna tycker är framgångsrik och värdig deras verksamhet.

Du kan inte ersätta en bild för ämnet. Flashy grafik och en slick utseende kan komma igång, men det kommer inte att hålla dig igång. Du behöver en verklig konkurrensfördel till din webbplats för att bygga en varaktig kundbas.

Precis som i traditionella verksamhet, konkurrensfördelar på Internet är vad du gör av dem. Så se till att spela upp dina fördelar och få ut det mesta körsträcka från dem som du kan.

Bygga trovärdighet och förtroende

Det enda sättet att vinna livslångt kunder som sjunger ditt lov över hustaken och chattrum i världen är att göra bra på dina löften. Leverera varorna på ett effektivt, artigt och med så lite intrång på kundens liv som möjligt kommer att göra dina kunder älskar dig, och de kommer att berätta för sina vänner om hur bra du är. Att inte leverera kan förstöra din online-verksamhet snabbare än du kan föreställa dig.