Vilka är de bästa tipsen för att göra DIY Klockor?

February 1

När du gör DIY klockor möjligheterna är potentiellt oändliga. Vanligtvis behöver alla en nybörjare urmakare är en klocka rörelse kit och ett objekt som innehåller en kammare för att hålla rörelsen. Med hjälp av dessa kit inte bara tar en hel del av arbetet ut av att göra DIY klockor, erbjuder det också en uppsjö av mångsidighet. Rörelserna är oftast relativt små och batteridriven, vilket innebär att urmakare kan göra klockor i många former och storlekar som don € t kräver pluggar eller eluttag för att fungera. Händerna i dessa kit är också ganska mångsidig.

En av de viktigaste delarna för att göra DIY klockor är att välja ett objekt för urtavlan. Boka klockor är populära, liksom klockor gjorda av mönstrade porslinstallrikar och tavelramar. De som vill göra mer traditionella klockor kan välja trä skivor eller lådor som sina baser. I alla dessa fall måste urmakare modifiera objekt så rörelsen kan döljas antingen inuti eller bakom den.

Vissa objekt, som lådor, redan innehåller en kammare för rörelsen. De gör boken klockor använder vanligtvis en brukskniv att skära en kammare i sidorna. Vid användning av platta föremål, såsom plattor eller trä skivor, kan en kammare monteras på baksidan av objektet med industriella klistret. Kraftiga, syrafritt kartonger fungerar oftast bra och kan hittas i de flesta hantverk butiker. Rörelsen ska passa väl i kammaren utan att fastna.

Den andra delen av att skapa DIY klockor innefattar borrning av hål för att ansluta rörelsen till händerna. Hålet skall typiskt vara centrerad på framsidan av objektet, och borras med en bit ungefär samma diameter som den lilla metallröret på framsidan av rörelsen. Till exempel, om röret på rörelsen är ca 0,5 tum (ca 1 cm) i diameter, bör urmakare borra hålet med en 0,5 tum (1 cm) borr. Centre vanligtvis innebär märkning objektet vertikalt och horisontellt med en rak kant och penna eller porslin markör. Där de två linjerna skär varandra är vanligtvis i mitten av objektet.

Borrning glas och porslin, till skillnad från trä och kartong, kan kräva specialverktyg. En diamant spets borr fungerar oftast bra. Den urmakare bör också bära skyddsglasögon och arbeta långsamt vid borrning spröda material. Makers ofta gillar att spraya glas och porslin med vatten när de borrar för att hålla hålet från brännande och för att hålla damm nere.

Nästa del av att göra DIY klockor involverar mestadels kreativitet. När objektet har en kammare och ett hål för händerna, kan tillverkaren dekorera klockan men han eller hon önskar. Exempelvis kan siffrorna på en klocka märkas med handritade tal, klistermärken eller bilder. Dessa bilder kan vara symboler för siffrorna, till exempel blombuketter eller foton som visar olika antal familjemedlemmar. Händerna kan också modifieras med färg, lindade med wire, eller limmas på kartong utskärningar för att förändra sitt utseende.