Vad är en pulsmätare Watch?

December 28

En pulsmätare klocka är ett verktyg för att bestämma en användares hjärtfrekvens under träningen. Det ser ut ungefär som en vanlig tidtagning armbandsur, och de flesta har extra funktioner utöver pulsmätning såsom en klocka eller ett stoppur, bland andra. En pulsmätare klocka är ett utmärkt sätt att övervaka fysisk kondition, avgöra om man utövar i pulszonen, och bo säkert medan du tränar.

En pulsmätare klocka kan utformas på ett av två sätt. Den första typen av pulsmätare är helt enkelt en klocka utan ytterligare tillbehör; användaren måste stoppa och placera hans eller hennes fingrar på klockan för att bestämma hjärtfrekvensen. Denna design är den enklaste och billigaste, men kanske inte helt korrekt. Det kräver också att användaren sluta träna för att kontrollera puls, som kanske inte alltid vara perfekt. När du väljer den här typen av pulsmätare klocka, söka efter en med stora knappar som är lätta att trycka med svettiga fingrar.

Den andra typen av pulsmätare klocka innehåller också en bröstband, som ofta ansluter trådlöst till klockan. Den bröstband övervakar hjärtfrekvensen konsekvent när du tränar, oftast leverera mycket exakta resultat, som sedan visas på armbandsur. Denna pulsmätare designen är dyrare, men är ett bättre val för idrottare eller de som utövar ofta och vid högre intensiteter. Antingen typ av bildskärm bör ha en display med stora siffror som är lätta att läsa.

Utöver sin tidtagning och pulsvisningsmöjligheter kan en pulsmätare klocka också kunna ansluta till en dator och överföra avläsningar på den. Användaren kan sedan visa hjärtfrekvens på olika dagar, liksom spår förbättring, eller till och med skriva ut resultaten för att ge till sin läkare. Dessutom, de ser också kunna spåra brända kalorier om användaren går in sin vikt och ålder först. Vissa kan också kunna tala om för användaren om han eller hon är i en viss puls "zonen".

Zoner hänvisar ofta till den procentuella där man utövar. Till exempel är maximal hjärtfrekvens anses vara 220 minus personens ålder; så, för en 20-årig, maxpuls skulle vara 200. Motion på 50 procent av det målet hjärtfrekvens, till exempel, gör att pulsen skulle sväva runt cirka 100 slag per minut. Träning på 80 procent, bör hjärtfrekvensen vara ungefär 160. Fastställande hjärtfrekvens som detta är ett utmärkt sätt att hålla kroppen i en lämplig pulszon, för att undvika en farligt hög hjärtrytm, samt att skräddarsy träning för viktminskning eller bara fysisk kondition.

  • Långdistanslöpare uppmärksamma deras hjärtfrekvens medan de utövar.