Har vårtan bort med Duct Tape verkligen fungerar?

December 26

Vårtan bort med tejp fungerar, men det kan ta lång tid. Flera studier har även visat att det är mer effektivt än att frysa vårtorna med flytande kväve. Vårtan bort med silvertejp är mindre smärtsamt än andra förfaranden, så det är värt att försöka först. Andra typer av band har inte testats, men de kan fungera lika bra.

Vårtor är vanligtvis avlägsnas på en klinik, eller hemma med over-the-counter produkter. De flesta over-the-counter produkter innehåller salicylsyra. Det finns också hem produkter som finns att frysa vårtor. Vårdgivare har starkare substanser för att behandla vårtor. Läkare använder också frysning, brännande, eller laser terapi för att förstöra vårtor.

Vårtan bort med silvertejp är tilltalande för många skäl. Det är säkert, billigt och kan göras hemma. Den enda potentiella biverkan är silvertejp allergi eller känslighet. Denna metod ska avbrytas om hudutslag eller irritation uppstår.

För att utföra en vårta avlägsnande med tejp, bör den ursprungliga, vanligt grå sort användas. En bit tejp bör klippas som är precis tillräckligt stor för att täcka vårtan. Efter sex dagar, är det silvertejp bort och det drabbade området indränkt i vatten. Vårtan sedan skrapas med en pimpsten eller nagelfil. Denna process upprepas tills vårtan försvinner, vilket kan ta upp till två månader.

Vårtan bort med silvertejp är inte för alla typer av vårtor. Silvertejp borttagning ska aldrig försökt på genitala eller anala vårtor. Dessa vårtor bör bara tas bort av sjukvårdspersonal.

Även om avlägsnandet lyckas kan vårtorna återkomma. Detta gäller för alla typer av vårtan bort. Vårtor kan åter tas bort av silvertejp metoden, och upprepas vid behov varje gång en ny vårtformer.

Andra produkter kan användas i samband med silvertejp. Äppelcidervinäger kan gnuggas på vårtan innan silvertejp är säkrad. Salicylsyra och nagellacksremover har också rapporterats av vissa vara effektiva. Syran och nagellacksbort bör inte användas för vårtor på ansiktet.

Det finns flera fall där en vårdgivare bör kontaktas. Personer med diabetes eller nedsatt immunförsvar ska ringa så fort en vårta är märkt. Andra orsaker till att kontakta en vårdgivare inkluderar blödning som inte är lätt stoppas, smärta, eller en förändring i utseendet på vårtan. En vårdgivare bör också höras om på huskurer inte varit effektiva.

  • Nagellacksremover har använts för att befria kroppen av vårtor.
  • Vårtor kan också avlägsnas genom användning av flytande kväve.
  • Vårtor på en hand.
  • Äppelcidervinäger kan vara till hjälp med att ta bort vårtor.
  • Silvertejp tar lite tid att agera som en vårta remover.