Enterprise Mobile Device Säkerhetskopiering och återställning Capabilities

April 16

Förmågan att säkerhetskopiera och återställa mobila enheter är en viktig del av en väl avrundad säkerhetsprofil. Många mobila enhet OS leverantörer erbjuder redan någon version av säkerhetskopiering och återställning, men dessa är aktiverade drivs av användarna. Du behöver ett företag-grade säkerhetskopiering och återställning förmåga som du kan styra.

En top-grade företagslösning som RIM (Research In Motion) erbjuder som en del av deras BlackBerry Enterprise Server automatiserar säkerhetskopiering och återställning, som BlackBerry Enterprise Server synkroniseras automatiskt över luften med BlackBerry-enheter och ger dig möjlighet att säkerhetskopiera BlackBerry Enterprise Server. (Normalt är det på säkra lokaler.)

I själva verket är RIM även utvidga denna traditionella företagsserverbaserad backup till den faktiska enskilda användare så att användarna kan ta saken i egna händer.

Enterprise Mobile Device Säkerhetskopiering och återställning Capabilities

Min BlackBerry Protect.

De grundläggande komponenterna i varje säkerhetskopiering och återställning kapacitet bör

  • Kunna göra säkerhetskopior av enhetsdata vid en fördefinierad frekvens med over-the-air-teknik (liksom lokala säkerhetskopior om möjligt).
  • Kunna göra återställning av enhetsdata på begäran med hjälp av både over-the-air teknik samt lokal anknytning.

Det finns en mängd olika sätt som du kan ge detta stöd, som förklaras enligt följande:

Enterprise Mobile Device Säkerhetskopiering och återställning Capabilities

Säkerhetskopiering och återställning lösningar.

  • Vendor stöds: BlackBerry passar fint in i denna kategori, och mycket lite mental träning krävs från dig när du antar detta alternativ. Men de flesta enheter inte stöder detta alternativ.
  • Provider stöds: Allt fler flygbolag börjar ge detta som en tjänsteerbjudande, och du kanske kan dra nytta av detta genom att ingå avtal med operatörer och att få detta tillhandahålls som en hanterad tjänsteutbud.
  • För slutanvändaren som stöds: Detta bygger på slutanvändarna regelbundet använder de alternativ som stöds för att backa upp sina mobila enheter. Men, är som nämnts tidigare backup typiskt lokala till sina skrivbord och bara bärbara datorer, så denna lösning i sin tur bygger på (förhoppningsvis) befintligt företag backup av sina lokala maskiner till företag backup-servrar och därigenom säkerhetskopiera sina säkerhetskopior. Wow! Det låter invecklad, och det är.

    Du bör inte anta en slutanvändare stödda alternativ som din primära backup-lösning, eftersom det bygger på slutanvändar bästa praxis, och medan arbetskraften utbildningen blir bättre hela tiden, att förlita sig på en informerad arbetskraft för att garantera säkerhetskopior är helt enkelt inte rekommenderas .

    Ytterst är du ansvarig för att skydda ditt företags tillgångar - de immateriella rättigheter - och behöver motion kontroller för att göra det. Därför måste du ha backup-lösningar som kan schemaläggas, arkiveras, och granskade av dig (och dina intressenter).