Vad är LTE telefoner?

April 28

Long Term Evolution (LTE) är beteckningen för en trådlös kommunikationsstandard som infördes 2010 och presenterade datahastigheter långt snabbare än tidigare tekniker. LTE telefoner är helt enkelt mobiltelefoner som innehåller den hårdvara som krävs för att utnyttja LTE-nät. Det finns andra LTE enheter, till exempel Universal Serial Bus (USB) modem och pekdatorer, som också kan dra nytta av LTE-nät.

LTE är allmänt publicitet som en fjärde generationens (4G) trådlös teknik. Detta inte nödvändigtvis sant, eftersom det finns faktiskt två varianter av LTE: Third Generation Partnership Project (3GPP) LTE, och LTE-Advanced. Från och med början av 2011, de flesta människor talar om LTE-telefoner tenderade att hänvisa till 3GPP LTE - den enda varianten som finns på marknaden vid den tidpunkten - och inte LTE-Advanced.

Även 3GPP LTE kan leverera information mycket snabbare än äldre standarder, är det inte en 4G dataprotokoll. Det uppfyller inte normerna för 4G cellulära radionät som fastställts av Internationella teleunionen (ITU). LTE-Advanced är en bakåtkompatibel efterträdare som bygger på de fördelar som 3GPP LTE, och den uppfyller ITU 4G-standarden. Således är det en sann 4G datateknik.

De höga datahastigheter som utlovats av LTE innebär att nästan alla LTE telefoner är smartphones. Förutom samtal, de visa sig användbart för en mängd olika applikationer. Använda den senaste datateknik vid tidpunkten för deras frigivning, dessa telefoner är några av de mest kraftfulla telefonerna i sin generation, mer liknar handdatorer än mobiltelefoner.

Efter tillgängligheten av LTE annonserades, många av de största telefontillverkare rusade att lämna information om sina LTE-telefoner. Dessa enheter har vanligtvis en uppsjö av olika sätt att interagera med enheten. Nästan alla LTE telefoner är byggda med färg touchscreen skärmar av mycket hög upplösning. Många av dessa telefoner har både fram- och bakåtvända kameror för att fånga stillbilder och video. Dessutom har många kommit med högupplösta anslutningsmöjligheter för att ansluta och överföra innehåll på tv-apparater och datorer.

I motsats till tidigare smartphones, vissa LTE-telefoner är utrustade med processorer med dubbla kärnor. Dessa marker möjliggör telefonerna för att köra program snabbare eller använda äldre program samtidigt som du använder mindre batteri än tidigare generationens enheter skulle ha. Bland de typer av programvara som finns för dessa telefoner är spel, webbläsare och begränsat innehåll. En av de mest önskade program, dock är videosamtal, med tanke på stora datahastigheter att LTE kan leverera.

  • Många LTE telefoner har både fram- och bakåtvända kameror för att fånga stillbilder och video.
  • LTE-telefoner är några av de mest kraftfulla telefonerna i sin generation.
  • En LTE telefon kan använda LTE-nät.
  • Vissa LTE telefoner kan inte överföra innehåll till tv.