Vad är Magnetisk Smycken?

October 3

Magnetiska smycken innefattar stycken av magnetiskt material, såsom magnetit eller hematit, som är avsedd att ha terapeutiska effekter på kroppen. De positiva egenskaperna hos denna smycken är bjudet av många alternativa healers, men har inte bevisats och är inte allmänt accepterat av den konventionella medicinska samfundet. De smycken kommer i nästan alla former tänkbara, inklusive ringar, armband och halsband. Magnetiska sulor, filtar och även vatten är också tillgängliga.

Förespråkare av magnetiska smycken påstående att de magnetfält som finns runt magneter förbättra den fysiska funktionen och är till hjälp för att hantera smärta. Av denna anledning kan smycken eller andra produkter bäras vid platsen för skada eller smärta - till exempel en magnetarmband för en patient med karpaltunnelsyndrom. Magnetiska smycken hävdas ibland att förbättra blodflödet genom att påverka laddade joner i blodet.

Belackare är oroliga för att det inte finns någon tillräcklig förklaring eller enighet om den mekanism genom vilken magnetiska smycken fungerar förmodligen. Genomföra vetenskapliga studier om effekten av denna smycken är inte praktiskt, eftersom testpersonerna lätt kan räkna ut om de bär faktiska magneter. Dessutom är några av de påståenden bygger på vetenskapliga vanföreställningar; till exempel, inte de järnjoner i blod uppvisar ej den typ av magnetism påverkas av denna smycken. I USA är det tekniskt olagligt att marknadsföra magnetiska smycken med medicinska påståenden.

Kanske det bästa argumentet i favör eller magnetiska smycken finns obekräftade; många patienter har upplevt betydande smärtlindring och ökad funktion som ett resultat av att bära det. Det är fortfarande okänt, men om detta beror på egenskaperna hos smycken eller till en placeboeffekt. De smycken bör inte användas som ett substitut för medicinsk vård, och det är viktigt för smärta drabbade att diskutera eventuella kroniska problem med en vårdgivare.