Paleo Diet Proteiner och varför Djur Matter

October 17

Människor, grotta man och moderna människan, är allätare. Den Paleo livsstil bygger på att kött ätande arv. Antropologer är överens om att våra tidigaste förfäder var köttätare, och forskarna uppskattar att våra gener är 99,9 procent samma som de var då. Kött ger oss protein, essentiella fettsyror och vitaminer - precis som det gjorde för våra jägar- och samlar förfäder.

Våra förfäder åt så mycket som ca 3 pounds av protein per dag! Köttet de åt gav dem ett överflöd av protein, essentiella fettsyror, och vitaminer. Det tillät dem att bygga starka muskler och för att lagra bränslet som de behövde för långa promenader och korta skurar av energi (till, säg, springa ifrån ett rovdjur eller ta ner middag).

Moderna grott män och kvinnor bör du investera i de högsta kvalitet proteinkällor som du har råd. Här är några användbara tips:

  • Lyckliga djur är friska djur. Och äta friska djur gör dig friskare. Så mycket som möjligt, välj magert, gräsätande, och frigående kött. Du tjänar bonuspoäng för god hälsa om det är också ekologisk, och det ska alltid vara fri från antibiotika och andra fyllmedel. Nötkött, buffel, lek, lamm, get, kalkon, kyckling och fisk / skaldjur är alla bra källor.
  • Konventionell kan vara okej också. Om en stram budget innebär att du måste köpa färdigköpta, konventionell kött, kan du fortfarande avsevärt förbättra din hälsa. Välj magert och trimma synligt fett innan tillagning, och låt rinna av så mycket av det frigjorda fettet som du kan efter tillagning.
  • Fiska! En annan värdefull proteinkälla att stapla på din tallrik är vildfångade, hållbar fisk. Din bästa satsningar är fetare, kallvattenfisk som lax, sardiner, makrill, torsk och sill. Tonfisk packad i olivolja är också ett bra val. Kolla in Monterey Bay Aquarium Seafood Watch för fler rekommendationer och en hjälpsam mobil app.
  • Klättra upp några ägg. Ägg är en Paleo proteinkraftpaket. Rik på många viktiga näringsämnen, särskilt fettlösliga vitaminerna A och D, äggula också laddad med ett B-vitamin som är super hjärnan mat. Leta efter ekologiska, pastured ägg med omega-3 för bästa fettsyraprofilen. (Ägg är ett livsmedel där du inte bör nöja sig med konventionella produktionsmetoder.)
  • Få vilda Vilda djur kött -! Älgkött, kanin, björn, vildfångad fisk, även vildsvin - är ett utmärkt val. Det är väldigt magert och full av friska omega-3 fetter. Om du ska betala lite på din mat bill - eller egentligen imitera jägare-samlare och göra jagar själv - välja vilddjur kött är ett klokt sätt att göra det.

Djur proteiner hjälpa dig att minska överviktig, bygga muskler, och mata din hjärna med de näringsämnen den behöver för maximal prestanda. Införliva adekvat animaliskt protein i din Paleo tillvägagångssätt kommer avsevärt att förbättra din hälsa och välbefinnande.