Använd anställda Spel att uppnå dina affärsmål

May 12

Intresserad av att applicera spelifiering för din verksamhet i syfte att bidra till att öka medarbetarnas engagemang? Om så, är det första du måste inse är att spelifiering, liksom alla försök att förbättra de anställdas engagemang, kräver en investering i tid för att utveckla en flerstegsprocess för att säkerställa framgång.

Spelifiering är ett program, inte bara ett projekt. Du kan inte bara gälla spelifiering i tre månader och kallar det en dag - du behöver investera i strategin på lång sikt.

Utveckla en spelifiering program innebär dessa breda steg:

  • Precisera dina affärsmål
  • Identifiera användarbeteenden som kommer att driva dina affärsmål
  • Välja belöningar
  • Välja spelmekanik

För din spelifiering ansträngningar att bli framgångsrik, först måste man lokalisera dina affärsmål - vad, exakt, vill att du ska uppnå. Till exempel kanske du vill påskynda affärsprocesser. Eller kanske ditt mål är att driva försäljning. Uppmuntra samarbete är en annan vanlig mål, som är att förbättra anställdas utbildning och utveckla en effektiv onboarding process.

Oavsett ditt mål, kan spelifiering hjälpa dig att uppfylla det - medan samtidigt främja engagemang!

Påskynda affärsprocesser

De flesta affärssystem, men för att automatisera affärsprocesser, förlitar fortfarande på människors delaktighet. Till exempel företag som Oracle, Microsoft, Salesforce.com och andra erbjuder försäljning, finansiella och kommunikationsteknik för att hjälpa företagen fungerar mer effektivt. Ganska ofta, men de faktiska människor måste indata och hantera data. Ofta gör de inte så bra, vilket resulterar i förlorad produktivitet och minskar värdet på den extremt dyra program.

Till exempel anser en stödorganisation där en viktig affärsprocess är öppning och stängning av stöd biljetter i en servicedesk ansökan. Använda spelifiering, kan du känna igen viktiga beteenden som att öppna ett supportärende och stänga en.

Efter spårning beteende är på plats, kunde systemet belöna högpresterande medarbetare. I slutändan, skulle resultatet nästan säkert bli en ökning av andelen stänga dessa biljetter, och engagemang i allmänhet.

Körning försäljning

Spelifiering kan belöna människor för att utföra viktiga affärsprocesser inom säljapplikationer och, i att göra så, skynda på dem. Till exempel i en försäljnings ansökan måste säljteam hantera sina leads och möjligheter genom att mata kritiska datapunkter.

Genom att mäta och spåra önskade beteenden, kan du ställa in milstolpar och visa upp framgångar på en leaderboard. Det sociala trycket att lyckas kan hjälpa driv följsamhet till företagets processer. De kommer naturligtvis fylla mer bly former, skapa fler möjligheter för verksamheten.

Uppmuntra kunskapsutbyte och samverkan

Som företag har observerat kraften i sociala sajter som Facebook, Twitter, och till och med Wikipedia, har de försökt att tillämpa liknande principer i sina egna organisationer genom att tillhandahålla interna sociala nätverk, bloggar, wikis (webbplatser som tillåter för samarbete redigering av innehåll med användare) och andra tekniker för att främja kunskapsutbyte över arbetskraften.

Men mer ofta än inte, tenderar arbetskraften att inte använda dem. Enligt Forrester Research, är sådana verktyg som antagits av endast 12 procent av arbetskraften.

Varför inte? En anledning är att människor är resistenta mot förändring. De är vana vid att e-post och deras andra livets goda. De tror också kunskap är makt, och de är inte särskilt benägen att överlämna denna makt till andra.

Använda spelifiering kan företag mästare anställda som utnyttja dessa typer av samarbetstillämpningar. Som människor delar värdefull kunskap, kan övriga anställda gynnas. Förbättra delning och samarbete kunskap kan också påskynda produktivitet - en annan vanlig affärsmålet.

Bättre utbildning

På många företag, måste folk fylla olika utbildningar på nätet. Problemet är, ingen vill egentligen slutföra dessa kurser. I själva verket, ibland verkar det som om den urgamla instinkten att skolka blir mer kraftfull än någonsin när du står inför utsikten att slutföra online-utbildning. Genom att utnyttja gamification program, kan företagen erkänner och champion anställda som slutför viktig träning.

Medhjälp med onboarding

Dessa dagar, för att komma igång med ett nytt bolag, måste de anställda gå igenom ett berg av papper eller digitalt pappersarbete. Genom gamifying vissa processer på vägen - till exempel att fylla i blanketter, slutföra efterlevnad utbildning och lära sig om företagets viktiga politikområden - företag kan förbättra den hastighet med vilken dessa uppgifter är slutförda.