Vad är Spannmåls Bars?

May 16

Spannmål barer finns barer gjorda av spannmål som havre, råg, ris och vete. Du kan också höra ett spannmål bar kallas en "bardisk", i en hänvisning till det faktum att många människor äter spannmål barer i stället för frukost, även om denna mat tekniskt kan ätas när som helst. Många företag tillverkar spannmål barer, med de flesta marknader som säljer en rad alternativ. Det är också möjligt att göra spannmål barer hemma, genom att kombinera en blandning av korn, nötter och andra ingredienser med en tjock uppvärmd sirap och låta blandningen svalna och sätta i en bakplåt innan skivning det i barer.

Förutom nyckelspannmålsingrediensen, stråsäd barer har oftast någon form av sirap som fungerar som ett lim för att dra säden tillsammans så att den håller sig i en bar form. Den vanligaste valet av sirap är en sockersirap, fastän andra lim-liknande blandningar kan användas. Ingredienser som frukt, nötter, godis och så vidare kan också läggas till en spannmåls bar för att förbättra smaken och smak, och vissa spannmål barer doppas i yoghurt eller godis beläggningar.

Tanken bakom spannmål barer är att de ger ett snabbt mellanmål eller frukost för någon som är på språng. Montering en komplett frukost kan vara en utmaning för någon med en snäv tidsplan, och många tror att frukosten är en viktig måltid, så spannmål barer fylla behovet. Någon kan också mellanmål på en spannmåls bar mitt på dagen, med vissa människor bär spannmål barer, så att de kan hålla sitt blodsocker under kontroll. En spannmåls bar innan ett träningspass kan ge mer energi, och på samma sätt med en spannmåls bar förbrukas vid en låg punkt i arbetsdagen.

Näringsvärde spannmål barer varierar avsevärt. Många företag gör versioner som är starkt sötade, med lågt innehåll av fibrer och några vitaminer eller mineraler. Medan dessa spannmål barer kan vara välsmakande, de inte ger mycket näring, och de kan inte ge samma fördelar som ett friskare version. Speciellt när spannmåls barer äts som en måltidsersättning, är det viktigt att söka upp en spannmåls bar som ger vissa grundläggande näringslära, snarare än en spannmåls bar som är i grunden en söt behandla i vargkläder.

Det finns några saker att titta efter när man köper spannmål barer som kan användas för att välja en produkt med den mest näringsvärde. Sockerhalten bör vara låg, helst mindre än 15 gram, medan fiberinnehållet bör vara hög, vanligen över fem gram. Hög protein är en annan sak att leta efter, liksom vitaminer som C och A, med en spannmåls bar helst med minst 25% av det dagliga värdet av två eller flera vitaminer. Undvik spannmål barer som doppas i godis beläggningar, eller spannmålsprodukter barer med ingredienser som marshmallows, choklad bitar och andra godis ingredienser. Torkad frukt och nötter är bra ingredienser för att leta efter, eftersom de kan ge extra näringsvärde.

  • Puffat ris korn kan lägga till en krispig konsistens till en spannmåls barer.
  • Havre är ofta en ingrediens i spannmål barer.
  • Torkad frukt ofta ingår i spannmål barer.