Vad är Funktionell Kitchen Design?

May 11

Funktionell köksdesign avser kök som inte bara ser snygg, men är också planerade ut och möblerade för maximal effektivitet. Till exempel behöver funktionella kök inte bara har tillräckligt med lagringsutrymme, men har väl genomtänkt förvaring som tillräckligt med utrymme för grytor och kastruller. Andra aspekter av ett funktionellt kök design inkluderar en praktisk trafikflöde och tillräckligt disk och arbetsutrymme.

Arbetsyta och förvaringsutrymme "öar" är en populär del av funktionellt kök design i större kök. För att innehålla ön området effektivt köket måste ha tillräckligt med utrymme runt ön för att låta skåp som öppnas och människor ska kunna arbeta bekvämt i utrymmet.

Mot rymden behövs inte bara för att hålla vissa apparater och köksverktyg, men också att använda som arbetsutrymme såsom rulla ut degen. Det bör också finnas tillräckligt med plats på bänken i ett funktionellt kök att hålla rätter av mat redo att placeras på matbordet. Räknare bör också vara god kvalitet för att förhindra flisning och repor.

Trafikflödet i funktionellt kök design tillåter flera personer ska kunna arbeta tillsammans bekvämt i köket. Apparaterna bör ha goda möjligheter att spara onödiga steg. Kylskåpsdörren bör inte blockera trafiken i köket och ska öppna på den sida som ger enkel åtkomst. Om köket har en bardisk, bör det finnas tillräckligt med utrymme för att sitta bekvämt på en bra räknare höjd.

Lagringsutrymme bör tillåta allt för att nås lätt. Toppklass funktionellt kök design inkluderar lagrings detaljer som en Lazy Susan i ett hörnskåp och rack för att hålla grytlock. Andra bra idéer lagrings inkluderar återvinning arrangör lagerplatser och en swing-arm soptunna under diskbänken.

När du planerar ditt kök design eller ny design, tänk på hur du behöver göra saker och hur ditt kök kommer att fungera. Till exempel, fundera om var vissa typer av köksutrustning ska lagras. Om du kommer att få ditt dricksvatten från kranen, kan du placera glasen i ett skåp nära diskhon, men om ditt dricksvatten kommer från en kanna eller kran i eller på kylskåpet, glasögon lagras i ett skåp nära kylskåp skulle vara ett bättre val.

  • Funktionella kök är utformade för att vara effektiv och få maximal användning av rymden.
  • Ett kök med en funktionell design.