Vilka är de olika typerna av Gips Konstruktion?

December 5

Gips konstruktion innebär att bygga invändiga väggar, tak och golv med prefabricerad gips papper styrelser, cellulosa styrelser och cement och glasfibernät styrelser. Nämnderna har generellt avsmalnande kanter som är förenade under Gips installation och fasta på plats med hjälp av speciella eller skruvar och gips mesh tejp. Jämfört med den traditionella gips metoden, vilket kräver hand gips hela inredningsområden och väntar på dem torka, hängande gipsskivor är enklare, snabbare och mer ekonomiskt.

Det finns olika typer av gips byggpaneler; Dessa finns i olika tjocklekar och storlekar, avsedda för specifika applikationer och användningsområden. Paneler från olika länder eller från olika företag brukar känd under olika namn. Det är viktigt för en drywall entreprenör att vara väl informerade om de olika typerna och även om vilka bygg- föreskrifter. Det finns vanligtvis särskilda regler för vilka typer av gips konstruktion tillåts inom specifika områden. Till exempel kommer områden som är utsatta för brandrisk kräver brandsäkra paneler, områden som är utsatta för fukt kräver fuktbeständiga paneler, och vissa områden kommer att kräva ljudkontrollpaneler.

Generellt gipsskivor kommit i längder om åtta (2,44 m) (2,74 m) (3,05 m) (3,66 m) fötter, nio meter, 10 meter, 12 meter och 14 fot (4,27 m), och i tjocklekar på 1/4 tum (0,635 cm), 8/3 tum (0,953 cm), 2/1 tum (1,27 cm), och 8/5 tum (1,588 cm). Den vanligaste typen av gips konstruktion är den som använder de vanliga vita papper front gipsskivor, vanligen av 1/2 tum (1,27 cm) tjocklek och används i både singel och flerskiktstillämpningar. De mycket lättare vikt 3/8 tums (0,953 cm) paneler används vanligen i flera lager eller för att täcka befintliga Wallboard paneler för renovering eller ombyggnad ändamål. De 1/4 tum (0,635 cm) paneler är flexibla och används för att täcka krökta ytor som valv. De tjockare 5/8 tum (1.589 cm) paneler används för att skapa starkare och mer ljudisolerade väggar och tak.

Bortsett från att erbjuda ljudkontroll, kan gips konstruktion också göra ett inre utrymme brandsäkra, fuktig resistenta, missbruk resistent och sag resistenta. Brandsäkra paneler införlivas med särskild brandsäkra tillsatser och används i allmänhet för anslutna väggar, garage, kök och rum med eldstäder eller ugnar. Fuktiga resistenta gipsskivor, även känd som greenboards och blueboards, är gröna och blå respektive, och används i badrum och kök. Det bör hållas i minnet att även om de kan motstå fukt, de är inte vattentät. De kan täckas med kakel eller målas över, men cement gipsskivor är mer perfekt för bad områden.

Hög trafikområden som hallar, barnrum och gillestuga kan göra med missbruk resistenta paneler. Dessa paneler kan vara av 5/8 tum (1.589 cm) tjocklek och kommer inte buckla eller deformeras lätt. Gips och cement backerboards är också ganska tålig. I länder med kallt klimat, är det idealiskt att använda folie-backed gips byggskivor eftersom dessa, genom att skapa en ångspärr, hålla väggar och tak fria från fukt.

Använda gips konstruktion har blivit ett populärt alternativ till den traditionella ornament runt om i världen. Hängande gipsskivor inte kräver mycket tid och, med lite instruktion om fastställande Gips lederna, kan arbetet lätt utföras av amatörbyggare. Gipsskivor ser bra ut och med rätt skötsel kan pågå en lång tid.

  • En man använder en tejpning kniv för att skumma belägga en gipsskiva.
  • Gips är tillgänglig i många storlekar.
  • Traditionell puts behöver dagar eller veckor för att torka helt.
  • Finishing Gips kräver vissa lärda färdigheter, men kräver inte kompetens.