Vad är en Maskinist Vise?

November 15

En maskinist skruvstäd är en extra kraftig skruvstäd av metall. Den är kopplad till toppen av en arbetsyta, till skillnad från en träbearbetning skruvstäd, som är fäst till sidan. En maskinist vise kallas också en ingenjör skruvstäd, metallbearbetning bänk skruvstäd eller montör s vise, och i brittisk engelska, det stavas "maskinisten vice." Med hjälp av en skruvstäd adderar en högre grad av säkerhet, eftersom hantverkaren kan arbeta på ett objekt utan att hålla det.

Grund vise har en stationär käft, en rörlig käke och en skruv för att justera den rörliga käften. Backarna skruvas ihop för att hålla ett föremål. Den typiska maskinist skruvstäd käken är 3-8 inches bred (ca 7-20 cm). Som jämförelse är en Woodworkers skruvstäd mycket bredare, typiskt 7-10 inches (omkring 17 till 25 cm).

Käftar skruvstäd kan vara fodrade med trä eller plast för att undvika skador på objektet. Vissa backar har en grov foder för att förhindra glidning. Andra käftar är utformade för att hålla en mängd olika former.

Det finns två huvudsakliga skillnader mellan Maskinist vises och andra skruvstycken: tjock metallkonstruktion och fästet. En maskinist skruvstycke monteras med bultar till toppen av ett arbetsbord. Dess heavy metal konstruktion ger den förmågan att tolerera upprepas, tung påfrestning. Beroende på basen, kanske en maskinist skruvstäd ha flera funktioner.

Fördelen med en fast bas är förbättrad stabilitet, men en vridplatta är lämpligt när maskinisten vise kommer att användas för en rad olika projekt. En vridplattan kan vridas 360 grader, vilket gör att objektet som skall roteras i valfri riktning. Vissa maskinist skruvstycken har även en vinkelrotation så att ett föremål kan hållas diagonalt i stället för vertikalt.

Fastän vanligen används när man arbetar med metall, kan maskinisten skruvstäd även användas för att stabilisera många typer av material. Den kan användas i sågning, borrning, slipning eller limning projekt. Variationer i sina baser och käkar gör det till ett mycket mångsidigt verktyg.

Maskinist skruvstycken är inte att förväxla med maskinskruvstycken. En maskinskruvstäd är monterad på en maskin och som normalt används i industriella tillverkningsinställningar. Den har ofta en datorstyrd hydrauliskt eller pneumatiskt system för sina käftar frigivning. En maskinist vice manuellt drivs och används typiskt i en privat verkstad.