Vad är en japansk Kitchen?

November 13

En japansk köket innehåller massor av prylar och redskap tillverkade för bekvämlighet och presentation. Beredning av livsmedel i Japan innebär ofta ångande eller kokning, och stora mängder grönsaker och skaldjur gör för en hälsosam kost. Köket har förändrats över tid, men den japanska fortfarande njuta vällagad och vackert presenterade mat.

Den moderna japanska köket har utvecklats från en irori, eller öppen spis, på landsbygden hem till ett glänsande moderna rum med gasspisar och andra apparater. Rinnande vatten har ersatt dragande från en vattenkälla. I den gamla japanska köket, en Kamado, en keramisk kol eldas grill, var ursprungligen ett lerkärl som används som en spis eller ugn. Kamados har blivit mycket populära i västerländska kök också.

Att leva på en ö innebär japan äter mycket fisk och skaldjur. Dessutom de konsumerar grönsaker, sojaprodukter, och stora mängder ris och nudlar. Efter andra världskriget började japanerna att äta mer kött som fläsk och kyckling, som ökade hälsoproblem som de antagit västerländska matvanor. De är fortfarande några av världens € s mest långlivade människor på grund av deras kost och hälsosam matlagning tekniker.

Olika grytor och pannor kan finnas i en japansk kök, inklusive en rektangulär pan används för att göra den oerhört populära tamagoyaki, eller rullade omelett. Nästan varje kock kommer att ha en stor pott för kokande nudlar och en metall eller bambu ångbåt. Den otoshibuta är en lätt trälock sätta över kokande grönsaker för att hålla temperaturen jämn och grönsakerna under vattnet utan att pressas.

Alla storlekar av matlagnings borstar används traditionellt för att tillämpa såsen till livsmedel, såsom en västerländsk bakverk borste. Bra knivar är särskilt användbart i det japanska köket, inklusive en för fisk, en för grönsaker, och ett ristaren för kött. De japanska folket har en kärleksfull relation med sin mat, och presentationen är allt. Stor skicklighet med knivarna garanterar en estetiskt tilltalande platta och lätthet i hantering munsbitar med pinnar.

En bambu durkslag eller zaru hjälper avlopp eller coola varm mat. Bambu används också för ångbåtar och köksredskap, såsom ris paddlar. Ris spisar kan finnas i en modern japansk kök och kan användas för att göra mycket mer än detta stapel säd. Som familjer blir livligare och sitta ner måltider blir mer sällsynta, bekvämlighet heter som denna gör det lättare för familjemedlemmar att äta enligt deras scheman.

  • En riskokare.