Utvärdera Home Energy Efficiency

April 7

Vem vill inte göra deras liv lite "grönare" idag? Trots allt, om du kan göra ditt hem så energieffektiva som möjligt, kommer du inte bara minska din klimatpåverkan kommer du också minska din månatliga utgifter. Tricket att komma igång på den här vägen till ett mer energi klok hem men är för dig börjar utvärdera hem energieffektivitet. Många av de tester som du kan göra själv, och kan faktiskt göra i mindre än en timme. Även om dessa inledande tester inte kommer att berätta allt det kommer att berätta grunderna i vad som behöver göras, eller ens om något behöver göras alls. Här är några av de grundläggande utvärderingsstrategier som du kan använda själv, och lite information om vad en specialist kan göra för dig.

  • Kontrollera fönster och dörrar. Kontrollera alla dina dörrar och fönster för att se om det finns några drag. Det sätt som du gör detta är att stänga och låsa alla dörrar och fönster i ditt hem och slå på någon luftkonditionering eller värme som du kan ha. Slå på objekt som badrumsfläktar och huva fans att bidra till att uppmuntra skyltar för läckor. Tänd en pinne av rökelse och sedan hålla den nära dörren och fönstret för att se om röken fladdrar iväg eller inte. Om den gör det, då vet du att du har en läcka.
  • Var uppmärksam på skyltar. Gå runt ditt hem, i och utanför, och leta efter några tecken på att ditt hem energieffektivitet är inte upp till par. Några exempel på detta är saker som gamla eller slitna gummilister, diktning och tätning blir försämrats, och så vidare. Leta efter eventuella luckor mellan fönster, dörrkarmar och väggar som de är kopplade till. När man tittar på fönstren ser för att se om det finns någon kondens, is eller frost som bygger upp på insidan av stängda fönsterbågar. Om du ser någon av dessa saker då vet du att du har någon form av läckage eller andra problem som behöver fixas.
  • Jämför temperaturer. Jämför temperaturen i olika delar av varje rum i ditt hem. Inom varje rum bör det inte finnas en skillnad på mer än en eller två grader, något mer än som pekar på att det finns ett problem. Några exempel på de problem du kan hitta dig själv inför är saker som dålig luftcirkulation, eller till och med dåliga tätningar runt dörrar och fönster.
  • Hyr en specialist. Det mest genomgripande sätt att utvärdera effektiviteten hem energi är att anlita en specialist för att göra jobbet åt dig. Även om detta är definitivt dyrare än att göra jobbet åt dig, kan du ha mer ingående tester göras. Du kan få en infraröd bild av ditt hem, vilket kommer att berätta exakt där oroshärdar i ditt hem är (blått betyder oftast svala exteriörer och ingen värmeförlust, medan rött betyder det motsatta), och en luft infiltration analys. Detta test är där specialisten krokar upp en fläkt till en dörr, visar det på. Detta kommer att minska lufttrycket i ditt hem och låta specialist för att identifiera eventuella läckor eller andra problem i hemmet.