Aktie Investeringar i Healthcare

April 3

Kanske har du hört talas om "grånande av Amerika." Denna mening utgör uppenbarligen en fast megatrend på plats. För aktieinvesterare är denna megatrend en rent demografisk lek, och siffrorna är med dem. Antalet personer över 50 år, och i synnerhet de som anses pensionärer, representerar det snabbast växande segmentet av det amerikanska samhället.

Samma megatrend är på plats över hela världen (särskilt i Europa). Eftersom fler och fler människor flyttar in i denna kategori, tanken att företag som tjänar detta segment också kommer att blomstra blir en no-brainer. Välskött bolag som kör sjukhem och äldreomsorgen kommer att se sina lager stiga.

Var försiktig med vilka vårdföretag du väljer eftersom denna sektor omfattar bestånd som är cykliska och även några som är defensiv.

  • Cykliska: Företag som säljer dyr utrustning (t.ex. CAT scans eller MRI-teknik) får inte göra det bra i en lågkonjunktur eftersom sjukhus och andra vårdinrättningar kanske inte vill uppgradera eller byta ut sin utrustning. Därför kan vårdföretag som säljer big-biljett objekt anses cyklisk.
  • Defensiv: Å andra sidan, kan företag som säljer nödvändiga objekt som medicin och bandage (såsom läkemedel och läkemedels detaljister) betraktas defensiv. Människor som behöver medicin (t.ex. acetylsalicylsyra eller antacida) kommer att köpa det oavsett hur illa ekonomin är. I själva verket kommer folk förmodligen köpa ännu mer aspirin och antacida i dåliga ekonomiska tider.

Också vara försiktig med politiska trender och statliga insatser som de påverkar vården. Under 2012 Högsta domstolen fastställde i huvudsak landmärke lagstiftningen sjukvården officiellt känd som patienten skydd och prisvärda sjukvårdslagen, och detta innebär stora förändringar för sjukvården under 2013 och därefter. Huruvida denna lagstiftning förblir intakt fortfarande återstår att se; ett växande antal politiker försöker antingen avbryta det eller få det ändrat.

Oavsett inträffar, är det säkert att säga att vården kommer att fortsätta att vara en stor källa till både oro och möjlighet för investerare. Det är här din logik kommer in. Healthcare är en mångsidig sektor; den kommer att innehålla både vinnare och förlorare i de kommande åren. USA kan vara långsamt smyga mot socialiserade medicin. Om denna möjlighet utvecklas, förvandla dina hausse förväntningar i baisse sådana.