Vad är dopaminreceptorer?

April 23

Dopaminreceptorer är en klass eller typ av receptorer som finns i det centrala nervsystemet samt andra viktiga punkter nära nervändar i olika organ. Receptorerna är avgörande för korrekt funktion av signalsubstansen dopamin, som har en betydande inverkan på funktionen av nervsystemet när det gäller minnet, allmänna stämningen, och kognition. När tillförseln av dopamin till receptorerna hämmas på något sätt, kan en individ vara börja uppleva koncentrationssvårigheter, blir lätt irriterad, och eventuellt blir allvarligt deprimerad.

Eftersom dopaminreceptorer är så inflytelserika i hjärnans funktion och känslorna, kan förekomsten av någon form av dopaminreceptoragonist ha en betydande inverkan på en individualâ € s förmåga att fungera i sociala situationer. Agonister kombinera med receptorer för att främja förhöjd funktion hos dessa receptorer. Det innebär att den som behandlar för närvarande ovanliga perioder av irritation eller depression kan finna att ta en dopaminagonist kommer att lindra dessa symptom och återställa en mer balanserad sinnesstämning.

På liknande sätt, bör aktiviteten för dopaminreceptorer ändras på grund av en överskottsmängd av dopamin i systemet, kan medicinering administreras för att reglera nivåerna tillbaka till ett normalt intervall. När normal funktion är återställd, kommer individen att hitta att kunna njuta av favoritsysselsättningar igen, tänka klart, och i allmänhet tycker om att vara med andra människor i sociala situationer.

Det finns ett antal faktorer som kan påverka produktionen av dopamin och den efterföljande funktionen av dopaminreceptorer. Nikotin och stora mängder alkohol kan förändra dopamin produktionen. Även effekterna kanske inte är så märkbar så länge användningen fortsätter, många människor anser att användning någon form av medicinering för att utlösa dopamin produktionen kommer att lugna cravings och göra det möjligt att gå igenom karenstiden.

Stress kan också påverka funktionen av dopaminreceptorer genom att skapa en obalans av dopamin i systemet. Använda ersättningsterapi för att hjälpa mata dopaminreceptorer kan snabbt vända situationen och hjälpa den enskilde klara tills ursprunget till stress behandlas och lösas. Med denna typ av tillämpning, kan användningen av medicineringen vara för en kort tid, eller under flera år.

Personer som lider med depression också lider ofta med onormala nivåer av dopamin som leder till en mindre effektiv funktion av dopaminreceptorer. Eftersom depression kan påverka flera olika typer av signalsubstanser negativt, kan det ta lite tid att bestämma att problemet inte innebär serotoninnivåer, men är i själva verket ett problem med ordentliga dopaminnivåer och receptoraktivitet. Ofta kommer folk som inte svarar bra på SSRI finna att med hjälp av en medicin för att reglera dopamin produktion och användning kommer bidra till att återställa en viss grad av känslomässig balans och låta den enskilde att arbeta igenom alla frågor som rör den deprimerade tillstånd.

  • Brist på dopamin orsakar en person att vara trött och groggy.
  • Dopamin är en signalsubstans.
  • Personer med depression lider ofta av onormala nivåer av dopamin.
  • Alltför stora mängder alkohol kan förändra dopamin produktionen.
  • Dopaminreceptorer är inflytelserika i hjärnans funktion och känslorna.