Vad är ur led arbetare?

July 24

En vrickat arbetare är en person som har sagts upp eller uppsagd från ett jobb och det är osannolikt att återvända till fältet där han tidigare arbetat. Denna definition används ofta om människor som har speciella situationer som gör det svårare att få arbete. Till exempel kan en äldre person har svårare att hitta ett nytt jobb på grund av sin ålder, eller en annan individ kan finna att hans kunskaper är inte längre efterfrågas i hans område. Vrickat arbetare kan behöva betydande hjälp att återvända till arbetslivet. Lyckligtvis många jurisdiktioner tillhandahålla tjänster, förmåner och resurser som är särskilt avsedda för att hjälpa vrickade arbetare.

Att förlora ett jobb orsakar oftast en betydande mängd stress, men det kan vara ännu värre för en ur led arbetstagare. Detta beror på det faktum att en ur led arbetstagare kan ha svårare att hitta ett nytt jobb än en vanlig människa. Det finns många skäl en ur led arbetstagare kan ha större problem än andra. Bland de vanligaste orsakerna är brist på efterfrågan på workerâ € s kompetens, utländsk konkurrens och ålder. Dessutom kan en ur led arbetstagare har svårt att återvända till sin tidigare linje av arbete på grund av en planta € s permanent stängning eller betydande uppsägningar, vilka är långsiktiga uppsägningar som involverar ett stort antal arbetstagare.

På vissa ställen, utvidgar definitionen fördrivna arbetstagaren till människor som inte var anställda i traditionell mening. Till exempel kan en person som är egenföretagare har i princip sin egen verksamhet och inte är anställd av ett företag. Om en egenföretagare inte kan försörja sig på grund av en sviktande ekonomi, dock kan han kallas en ur led arbetstagare. På samma sätt kan egenföretagare som förlorar sina inkomstkällor på grund av naturkatastrofer också kallas vrickat arbetare.

Intressant, vissa jurisdiktioner inkluderar även vrickat hemmafruarna i vrickat arbetstagaren kategori. En vrickat hemmafru är en person som tidigare tillhanda obetalda hushållsarbete tjänster för medlemmar av hans familj och stöddes av inkomsten för en familjemedlem, till exempel en make. Om hemmafru är inte längre kan lita på att persona € s intäkter och har varit ur arbetskraften under en betydande tidsperiod, kan han ha svårt att hitta ett jobb eller tjäna tillräckligt med pengar för att försörja sig och sina anhöriga. Om en person i denna situation är arbetslösa eller undersysselsatta, kan han kallas en vrickat arbetare på vissa platser.

Beroende på lagstiftningen i fråga och persona € s unika situation, kan en ur led arbetstagare vara berättigade till en rad förmåner. Till exempel, vrickat arbetare är ofta berättigade till arbetslöshetsersättning, utbildningsprogram och särskilt stöd med att hitta ett jobb. Egenföretagare individer och vrickade hemmafruarna kanske inte är berättigade till arbetslöshetsersättning i många ställen, men kan ändå ha tillgång till andra tjänster för vrickat arbetare.

  • Vissa arbetstagare är osannolikt att återvända till fältet som de friställdes.
  • En hemmafru som inte kan få arbete ibland consdered ett vrickat arbetare.
  • Vissa arbetslösa inte kommer att återvända till sina respektive områden.